Äyhön liikekeskuksen uudistustyöt alkuvuodesta sisätiloihin


3.10.2024

Talotekniikan kokonaisuudistus parantaa oleellisesti kiinteistön energiatehokkuutta

 Osuuskauppa Keula käynnisti viime toukokuussa Äyhön liikekeskuksen perusparannus- ja uudistusprojektin, joka on siirtymässä uuteen vaiheeseen S-marketissa.

Alkuvuoden aikana kaikki kaupan kylmälaitteet tullaan uusimaan energiatehokkaiksi, ruokatoria uudistetaan ja valikoimaa uudistetaan asiakastoiveiden pohjalta, kassa-aluetta parannetaan ja sisääntuloa selkiytetään. Kokonaiskustannukset ovat noin miljoona euroa.

Projektin ensimmäisessä vaiheessa liikekeskuksen pihaan kaivettiin energiakenttä maalampökaivoille. Pihassa oleva ABC-tankkausasema uusittiin täydellisesti ja kokonaan uusi sähkölatausasema avattiin elokuun lopussa.

 

Osuuskauppa Keulan toimialajohtaja Kirsi Jeskanen toteaa, että Äyhön S-marketin vanhat kylmälaitteet ovat tulleet tiensä päähän. Kauppaan saadaan uutta tekniikkaa käyttävät ovelliset kylmäkaapit, joissa on led-valaistus. Myös osa kiintokalusteista uusitaan, kuten esimerkiksi leipäosaston hyllykalusteet.

  • Meillä on muista yksiköistä hyviä käyttökokemuksia. Energiahukka ei pääse livahtamaan ovista samoin karkuun kuin avokalusteista ja asiointimukavuus paranee. Uudet kylmäkalusteet ovat myös sisustuksellisesti modernit ja tyylikkäät. Pienillä kalustemuutoksilla saadaan paljon ilmeikkyyttä aikaan, vaikka ehdottomasti tärkeintä on energiatehokkuuden parantuminen, toteaa Jeskanen.

Toinen asiakkaille selvästi näkyvä uudistus tulee näkymään kassa-alueella ja sisäänkäynnissä. Pika-kassoja saadaan lisää ja kassakalusteet uusitaan. Kassa-alueelle asennetaan myös portit, samoin kuin sisäänkäyntiä selkiytetään portilla.

  • Olemme saaneet hyviä käytännön parannusehdotuksia asiakkailtamme, joten viemme niitä nyt käytäntöön. Haluamme monipuolistaa myös palvelua. Meiltä saa jatkossa esimerkiksi take-away kahvia ja Kivikylän palvelutiski uudistetaan niin kalustuksen kuin valikoimankin osalta. Ruokatorista tulee hieno ja toimiva, lupaa Jeskanen.

Osuuskauppa Keula investoi määrätietoisesti toimipaikkaverkostoonsa. Erityishuomiota kiinnitetään uuden rakentamisen rinnalla vanhojen kiinteistöjen perusparantamiseen energiatehokkaiksi, päästöttömiksi ja modernia tekniikkaa käyttäviksi yksiköiksi.

 

Lisätiedot toimialajohtaja Kirsi Jeskanen, puh. 044 733 0212