ABC TALLIKEDON SÄHKÖLATAUSASEMA AUKI  -ABC Kortela saa oman latausasemansa loppukuussa


9.11.2021

Osuuskauppa Keulan ensimmäinen ABC-latausasema avataan ABC Tallikedolle tänään tiistaina 9.11.
ABC Kortelaan latausasema saadaan marraskuun aikana. S-ryhmän valtakunnallinen ABC-latausverkosto käsittää vuoden loppuun mennessä jo noin 50 latausasemaa. Lataaminen onnistuu ABC-mobiililla ja lataaminen kerryttää myös Bonusta. Lataussähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa ja asiakas maksaa lataamastaan energiasta kilowattituntiperusteisesti.

Maksu vain ladatusta energiasta, latauksesta Bonusta

Keula ottaa heti asemillaan käyttöön kilowattituntiperusteisen hinnoittelun. Tänään avattavalla ABC Tallikedolla teholataus maksaa 25 snt/kwh ja peruslataus 20 snt/kwh.

Valtakunnallisesti hinnoittelu tapahtuu osuuskauppakohtaisesti, joten siinä on alueellisesti vaihtelua kuten polttonesteiden hinnoissakin. Hinnat näkyvät asemakohtaisesti ABC-mobiilista. ABC-latauksesta saa myös Bonusta ja se kerryttää normaaliin tapaan S-ryhmästä tehtyjen ostosten kuukausittaista bonusostokertymää.

–Otamme heti Tallikedolla käyttöön kilowattituntihinnoittelun, sillä uuden aseman tekniikka mahdollistaa sen käyttöönoton. Hienoa asiakasomistajan kannalta on se, että ABC-lataus kerryttää myös Bonusta, iloitsee Paloluoto.

Lataus onnistuu ABC-mobiililla

ABC-mobiili on sähköauton latauksessa helppokäyttöinen. Latauspiste valitaan selkeän numeroinnin perusteella ja asiointi tapahtuu muutenkin samoin kuin polttonesteitä tankattaessa. ABC-mobiili on ainoa tapa maksaa ABC-latausta, joten mitään muita tunnistautumisvälineitä ei tarvita.

– ABC-mobiili toimii nimenomaan ABC-lataus-tunnuksilla varastetuilla latausasemilla. Keulassa tavoitteena on laajentaa latausverkostoa jokaisen myymälän pihaan. Tarkoituksena on myös korvata nykyiset latauspisteet uusiutuvaa energiaa käyttävällä ABC-latauksella, toimialajohtaja Tanja Paloluoto kertoo.

100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä

S-ryhmän tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Näin ollen myös ABC-latauksen käyttäjät ajavat täysin uusiutuvalla sähköllä.

ABC-latauksen lisäksi ABC-ketjun tavoitteena on etsiä muitakin kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa.

Lisätietoja:
Tanja Paloluoto, toimialajohtaja, puh. 044 031 3160