Noutokansaa hellitään – Osuuskauppa Keula laajentaa verkkokaupan noutopisteitä


30.10.2023

Osuuskauppa Keula ottaa käyttöön Prisman verkkokaupan myymälänoudon ja Kehätieltä voi noutaa ruokaostokset 24/7

Prisman myymälänoudosta haetaan tuotteita sähköpyöristä puubriketteihin

Maailmalla on yleistä tilata verkkokauppatilaukset kotiin, mutta suomalaiset ovat noutokansaa. Nyt Osuuskauppa Keula avaa 1.11. Rauman Prismaan verkkokauppatilausten noutolokerot, joista prisma.fi -osoitteesta tilatut käyttötavarakaupan ostokset voi noutaa 12 tunnin kuluttua tilauksesta. Ruoan verkkokaupan tilaukset ja noudot jatkuvat entiseen tapaan s-kaupat.fi -sivuston kautta.

Kehätien S-marketin pihaan nousee puolestaan ympäri vuorokauden palvelevat ulkolokerikot. Ruoan verkkokaupan tilaukset voi jatkossa noutaa kaupan pihalokerikoista, milloin itselle sopii. Tilaukset tulee tehdä s-kaupat.fi -sivuston kautta. Lokerikot saadaan käyttöön marraskuun aikana.

Myymälänouto on Prisman verkkokaupan uusi toimitustapa, jossa asiakas valitsee ja maksaa tuotteet verkossa ja noutaa tuotteet myymälästä viimeistään 12 tunnin kuluttua tilauksesta. Tavoitteena on lyhentää toimitusaikaa tulevaisuudessa jopa pariin tuntiin.

– Myymälänouto on asiakkaille maksuton, nopea ja luotettava vaihtoehto, eivätkä paketit uudelleenohjaudu eri toimipaikkaan. Odotamme myymälänoudon kipuavan verkkokaupan suosituimmaksi toimitustavaksi, toimialajohtaja Sami Junnila kertoo.

Myymälänouto on myös ekologinen toimitustapa, sillä tuotteita ei juurikaan pakata vaan esimerkiksi pahvilaatikossa oleva tuote tai paistinpannu laitetaan noutolokeroon sellaisenaan.

Kun ostokset ovat noudettavissa, saa asiakas nouto-ohjeet tekstiviestillä. Noudon takaraja on kolme päivää.

Myymälänoudon lisäksi asiakas voi joko noutaa tuotteen myymälästä itse, varata tuotteen puhelimella tai tilata tuotteet postitse.

Nouto sopii suomalaisten arkeen

Prisman myymälänoutoa pilotoitiin S-ryhmässä viime kesänä ja tulosten perusteella nouto on suomalaisille mieluinen toimitustapa ja vaikuttaa sopivan suomalaisten arkeen.

– Ostosten nouto ylipäätään sopii suomalaisille, koska sen voi sovittaa omiin aikatauluihin eikä noutaessa tarvitse välttämättä tavata ketään. Vaikuttaa siltä, että olemme melkoisia noutolokerikkofaneja, Junnila hymyilee.

Prismojen henkilökunnalle myymälänouto tuo vaihtelua työtehtäviin.

–Meidän työporukka on uudistuksesta innoissaan ja myymälänoutoa on harjoiteltu niin, että kaikki osaavat myymälänoutotilauksen vaiheet alusta loppuun. Keräilyn avuksi kehitetty työkalu tuo tekemiseen myös pelillistä elementtiä, Sami Junnila kertoo.

–Kehätiellä taas ruoan verkkokaupan ulkolokerikko tuo joustavuutta ja helppoutta arkeen esimerkiksi vuorotyöläisille. Ulkolokerikoissa on omat säilönsä eri lämpötiloja vaativille tuotteille, Junnila selvittää ja toteaa, että tavoitteena on ennen kaikkea palvella Keulan asiakasomistajia mahdollisimman hyvin.

 

Kuvassa Osuuskauppa Keulan S-market Kehätiellä, jossa lokerikon pohjatyöt ovat jo valmistuneet.