Keula rakentaa sähköautojen latauspisteitä toimialueelleen -Latauksessa käytettävä sähkö uudistuvaa energiaa


30.3.2021

Osuuskauppa Keula aloittaa sähköautojen latauspisteiden rakentamisen toimialueelleen osana laajaa S-ryhmän latausverkostohanketta. Ensimmäisenä latauspisteet rakennetaan ABC Kortelan ja uuden ABC Tallikedon mittarikenttien yhteyteen syksyllä 2021. Käytettävä sähkö on uusiutuvaa energiaa ja lataus kerryttää asiakasomistajilleen Bonusta.

Ladattavien autojen määrä on voimakkaassa kasvussa. ABC-ketjun arvion mukaan sähköautoja tai ladattavia hybridejä arvioidaan olevan Suomessa vuonna 2030 yli 500 000. Kasvava ladattava sähköautokanta edellyttää huomattavasti nykyistä laajempaa ja saavutettavampaa latausverkostoa.

-Tuomme sähkölatauspisteet sinne, missä asiakkaat muutenkin asioivat. Tallikedon uudistus tuo tullessaan useampia uusia polttoainelaatuja ja sähköautojen latauspiste täydentää valikoimaamme erinomaisesti, kertoo toimialajohtaja Tanja Paloluoto.

Markkinoiden helpoin ja luotettavin lataus

ABC-latauksen tavoitteena on olla asiakaskokemuksen ja luotettavuuden näkökulmasta markkinoiden johtava latauspalvelun tarjoaja. Tavoitteeseen päästään markkinoiden parhailla laitteilla, helpolla ja nopealla asioinnilla sekä kilpailukykyisellä hinnalla, jonka päälle kertyy Bonusta.

Asiointi ja maksaminen tapahtuu ABC-mobiililla, jota käyttää jo sadat tuhannet tyytyväiset asiakkaat. Vaihe vaiheelta ABC-mobiilista on kehitetty sovellus, jossa on kaikki autoilijan tarvitsemat palvelut.

Sähkö uusiutuvaa tuulivoimaa, laitteet Suomesta

Latauspisteiden sähkö on S-ryhmän pääosin itse tuottamaa uusiutuvaa tuulivoimaa. S-ryhmässä on investoitu jo vuosia tuulivoimaan sekä aurinkosähköön.

Laitteistot toimittaa kotimainen sähkölatauslaitteiden edelläkävijä kotimainen Kempower, jonka laitteistoista asiakkaat ovat antaneet tyytyväistä palautetta. Kempowerin laitteistot rakennetaan Lahdessa.

Lisätietoja:
Osuuskauppa Keula, toimialajohtaja Tanja Paloluoto
puh. 044 0313 160