Keulan robottikuljetukset laajenevat toukokuun 2024 aikana


13.5.2024

Osuuskauppa Keula laajentaa ruoan verkkokaupan robottikuljetuksia toukokuun aikana Raumalla Kalliokadun ja Monnankadun Saleihin. Uusina paikkakuntina mukaan Kauttua ja Laitila.

Osuuskauppa Keula ja virolainen Starship Technologies solmivat vuosi sitten keväällä yhteistyösopimuksen robokuljetuksista Raumalla. Kuljetukset saatiin aloitettua viime vuoden syyskuussa ja ne saivat heti alkuun suuren suosion. Hyvien kokemusten perusteella robottikuljetukset laajenevat Rauman keskustassa Kalliokadun Saleen ja kaupungin eteläpuolella Monnankadun Saleen, jonka jälkeen robokuljetukset kattavat lähes koko Rauman keskusta-alueen.

Raumalla saadun hyvän vastaanoton perusteella robottikuljetukset on päätetty ottaa käyttöön myös Kauttuan ja Laitilan Saleissa.

– Robokuljetusten myötä tuomme Kauttuan ja Laitilan asiakasomistajille täysin uudenlaisen palvelun. Sähköllä toimivat robokuljetukset ovat helppo ja nopea tapa tehdä ruokaostoksia kertoo ryhmäpäällikkö Emmi Palm.

– On hienoa, että voimme laajentaa palveluitamme uusiin kauppoihin Raumalla. Se tarkoittaa, että robotit ovat tehneet Raumalla hyvää työtä ja että ihmiset pitävät paikallispäästöttömiä ja autonomisia kuljetuspalveluja hyödyllisinä tehdessään päivittäisiä ostoksiaan, sanoo Sandra Beaumont, Starship Technologiesin Euroopan liiketoiminnan kehitysjohtaja.

Salessa nopeus ja helppous ovat arkipäivää

Robokuljetukset tilataan S-kaupat-mobiilisovelluksen kautta. Salen henkilökunta pakkaa tilatut ostokset ja lastaa ne robotin kyytiin. Kuljetusta voi seurata sovelluksen kautta reaaliaikaisesti ja asiakas saa lisäksi ilmoituksen puhelimeensa tilauksen saavuttua perille. Robotin päällä oleva kansi aukeaa sovelluksen avulla. Robotit toimittavat tilauksia noin parin kilometrin säteellä Sale-myymälästä ja tilaukset tulevat jopa tunnissa perille.

Robotti käyttää tekoälyä sopivan kuljetusreitin suunnitteluun. Reitti kulkee jalankulkijoille tarkoitettuja väyliä pitkin ja robotti tunnistaa mahdolliset esteet sekä ihmiset ja ajoneuvot ja osaa toimia liikenteessä. Robotit ajavat 99 prosenttia ajasta itsenäisesti, mutta ihmiset tarkkailevat niiden toimintaa ja voivat ottaa hallinnan itselleen koska tahansa.

Faktoja kuljetusroboteista

  • Kuljetuksen hinta alkaen 1,90 €.
  • Robottien toimitusalue on muutaman kilometrin säde Sale-myymälästä.
  • Robokuljetukset ovat paikallispäästöttömiä.
  • Robotti painaa noin 35 kiloa ja voi kuljettaa kerralla 2 ruokakassillista tai 9 kilogramman painosta ostoksia.
  • Sähköllä toimiva päästötön robotti tarkkailee ympäristöään 12 kameran, ultraäänisensoreiden ja tutkien avulla. Se hyödyntää tietokonenäköä ja teknologiaa, joka tunnistaa eri esteet. Robotti pysähtyy nopeasti esteen havaittuaan. Tekoälyn avulla se oppii koko ajan lisää ympäristöstään.
  • Maailmalla Starship-robotit ovat tehneet jo yli 6 miljoonaa toimitusta.

 

Lisätiedot:

Osuuskauppa Keula

ryhmäpäällikkö Emmi Palm puh. 050 360 3943

ryhmäpäällikkö Miikka Koskinen puh. 040 737 2829