Osuuskauppa Keulassa sopeutetaan toimintaa koronaviruksen vaikutusten vuoksi – työntekijöitä siirretty marketkaupan avuksi


24.3.2020

COVID-19-koronaviruspandemia vaikuttaa tällä hetkellä poikkeuksellisesti Osuuskauppa Keulan toimialoihin. Tilanne tulee vaikeutumaan edelleen ja Osuuskauppa Keulan on organisoitava tehtäväkenttäänsä uudelleen yhteistoimintaneuvottelujen avulla. Vaikein tilanne on ravintola-alalla. Nyt käytävät neuvottelut eivät koske marketkauppaa.

Tavoitteena on löytää töitä mahdollisimman monelle ja hyödyntää laajasti työaikajoustoja ja vuosilomia. Yhteistoimintaneuvotteluissa varaudutaan käsittelemään myös enintään 90 vrk kestäviä lomautuksia. Mahdollisten lomautusten määrä ja vaikutukset pyritään pitämään mahdollisimman pienenä. Neuvottelut päättyvät maaliskuun lopussa.

Osuuskauppa Keula on järjestänyt työtehtäviään jo viime viikon aikana uudelleen. Ruokakauppoihin on saatu muilta toimialoilta lisää työvoimaa esimerkiksi lisäkuormien purkuun ja Prisman Kauppakassi -palveluun. Myymälöissä koulutetaan ja perehdytetään parhaillaan työntekijöitä uusiin tehtäviin ja varaudutaan odotettavissa oleviin poissaoloihin.