Vastaamme pääministerin vetoomukseen -suljemme kaikki ravintolat jo viikonlopuksi


26.3.2020

Osuuskauppa Keulassa on valmistauduttu ravintoloiden sulkemiseen jo edellisviikosta ja seurusteluravintola Amarillo suljettiin viime sunnuntaina. Hallituksen uudet määräykset ja pääministeri Marinin vetoomus ravintolatoimijoihin vahvisti päätöksen olevan oikea. Keulan kaikki ravintolat sulkevat ovensa viikonlopuksi, huomenna perjantaina ne ovat vielä auki. Keulassa tehdään nyt kaikki mahdollinen, jotta ravintoloiden työntekijät saadaan työllistettyä osuuskaupan ruokakauppoihin.

Keulassa aloitettiin yhteistoimintaneuvottelut tämän viikon alussa useissa yksiköissä. Neuvottelujen piirissä on noin 100 henkilöä. Suurin osa keulalaisista työskentelee market-toimialalla, joita neuvottelut eivät koske. Osuuskaupan johdossa on päätetty tarjota kaikille lomautusuhan alla oleville mahdollisuutta myymälätyöskentelyyn.

-Me osuuskauppana olemme iso toimija ja hartiamme kestävät taloudellisen taakan huomattavasti yksittäistä työntekijää paremmin. Haluamme kantaa nyt vastuun ja huolehtia työntekijöistämme tässä todella vaikeassa tilanteessa, toteaa toimitusjohtaja Mika Marttila.

Toimialajohtaja Tanja Paloluoto kuvailee tilannetta tuskalliseksi, mutta henkilökunnan ja asiakkaiden terveys on nyt kaikkein tärkeintä.
-Odottamaan ei ole nyt syytä jäädä, vaan toimimme niin nopeasti kuin pystymme. Ylihuomenna ravintolamme ovat jo kiinni.

Paloluoto lohduttaa kuitenkin asiakkaita toteamalla, että parhaillaan uudistuksenkin vuoksi suljettuna oleva Prisman Ravintolamaailma valmistuu aikataulussa ja uusi upea ravintola avaa ovensa heti kuin tilanne on turvallinen ja lupa avaamiseen saatu.

Kuvassa oleva ABC Kortela sulkee ravintolan ja Hesburgerin, mutta S-market palvelee edelleen ympäri vuorokauden.