Yt-neuvottelut päättyivät: Osuuskauppa Keula etsii jokaiselle työtä kaupoista, lomautuksilta vältyttiin ainakin toistaiseksi


30.3.2020

Osuuskauppa Keulan yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet olosuhteisiin nähden onnistuneesti ja määräaikaisilta lomautuksilta vältyttiin ainakin toistaiseksi. Neuvottelut koskivat noin sataa Keulan työntekijää. Kuluneen viikon aikana käytiin läpi erilaisia vaihtoehtoja, joiden avulla Covid-19 pandemian vaikutukset henkilöstöön pystyttäisiin minimoimaan.

Yhteistoimintaneuvottelujen piirissä olevat henkilöt onnistutaan työllistämään Keulan market-yksiköihin. Sijoitettava henkilöstömäärä on suhteessa suuri noin 500 henkilöä työllistävälle Keulalle. Työllistämisen tavoitteena on varmistaa työntekijöiden mahdollisimman hyvä selviytyminen vaikeassa tilanteessa. Samalla Keula haluaa varmistaa, että työntekijöitä on riittävästi turvaamassa poikkeusolojen huoltovarmuutta. Henkilökunnan perehdytys ja koulutus uusiin tehtäviin on parhaillaan käynnissä.

Poikkeustilanteessa hyödynnetään myös kertyneet vuosilomat ja työaikajoustot. Yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä olevat henkilöt pitävät kesälomansa jo kevään aikana. Erityisen kiitoksen neuvottelun hyvästä lopputuloksesta saakin Osuuskauppa Keulan sitoutunut henkilöstö, joka on vastannut muuttuneeseen työvoimantarpeeseen erinomaisella asenteella.