Parhaat arvosanat Keula sai vastuullisuudesta, hinta-laatusuhteesta ja taloudesta

Osuuskauppa Keula osallistui viime vuoden lopussa T-Media Oy:n Luottamus & maine -tutkimukseen. Kokonaismaineen vertailussa Keulan tulos oli 14 tutkimukseen osallistuneesta osuuskaupasta kolmanneksi vahvin. Korkeimmat pisteet suuri yleisö antoi talouden hoidolle. Vastuullisuudessa Keula sai osuuskauppojen parhaat arvosanat. Tutkimuksessa mitattiin myös kilpailevien kaupparyhmien mainetta.

– Oli erittäin rohkaisevaa saada vakuuttavia tuloksia siitä, että meihin osuuskauppana uskotaan ja luotetaan tässä maailmantilanteessa. Tulokset saatiin jo talvella, mutta keskityimme korona- ja sotakriisien keskellä yksiköiden toimintakyvyn turvaamiseen ja saatavuuden varmistamiseen. Nyt on sopivampi hetki julkistaa nuo hyvät tulokset ja kiittää asiakkaitamme luottamuksesta, kertoo Keulan toimitusjohtaja Mika Marttila.

Keulan toiminnan kulmakivenä on palauttaa hyvä tulos asiakasomistajilleen. Perinteisten S-ryhmän bonusten lisäksi Keula investoi jatkuvasti omaan palveluverkostoonsa. Prismakeskuksen mittava laajennus edellisvuonna, Tallikedon uudistus maaperäpuhdistuksineen viime kesänä ja Laitilan liikekeskuksen remontti loppuvuodesta ovat saaneet asiakkailta paljon kiitosta. Viimeisimmät uudistukset on tehty Sale-ketjun myymälöihin ja S-marketien ilmeeseen.

-Olemme velaton osuuskauppa. On hyvä saada tutkimustulos siitä, että myös asiakkaamme arvostavat vahvaa taloudenhoitoamme. Asiakasomistajamme ovat sijoittaneet meihin, joten panostamme verkostoon, valikoimaan ja paikallisuuteen. Lisäksi haluamme tarjota asiakkaillemme pysyvästi edullisen ruokakorin, summaa Marttila.

Vahvaan taloudenpitoon liittyy myös tuotteiden hyvä hinta-laatusuhde, jonka asiakkaat Luottamus & maine -tutkimuksen mukaan osuuskauppaan liittävät. Tuotteet ja palvelut sekä innovaatiot saivatkin kokonaisuudessaan talouden jälkeen parhaimmat arvosanat.

Luottamusta ja mainetta mitattaessa vastuullisuus on yksi tärkeimmistä mitattavista asioista. Keulan tulos oli osuuskaupoista paras.

-Olemme tehneet paljon töitä vastuullisuuden eteen. Esimerkiksi vesiensuojelua, defibrillaattorihankintoja, mielenterveystyön tukemista ja paikallisseurojen avustamista. Pidämme erittäin tärkeänä myös nuorten työllistämistä ja koulutusyhteistyötä. Keula palkkaa tänäkin kesänä sata nuorta koko kesäksi töihin ja kahden viikon jaksolle toiset sata, kertoo toimitusjohtaja Mika Marttila.

Tutkimuksen haastattelut tehtiin vuoden 2021 lopulla ja tulokset saatiin alkuvuodesta.

Kuva: Elmeri Elo
Lisätiedot: toimitusjohtaja Mika Marttila, puh. 044 733 0210 tai
asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Johanna Sainio, puh. 050 348 7502

OKCastin kuudes jakso on todellinen superjakso! Kesto kesän kunniaksi 1 h 45 min. Keulahahmona vierailee Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka, jonka kanssa maistellaan alkoholittomia Kukko-oluita ja Laitilan uutuuksista Mehuvichyjä.

Ramilla tarinoita riittää, hän kertoo muun muassa miten keskelle punajuuripeltoa saatiin monien mutkien kautta rakennettua limonaditehdas. Ja mikä hän onkaan koulutukseltaan? Vilahtaa jutuissa Sinisen meren strategiakin!

Asiantuntijaosiossa myyntipäällikkö Tomi Vainionpää kertoo S-ryhmän yrityskortista eli S-Business-kortista. Yritysten ja yhdistysten kannattaa hankkia musta etukortti, jolla saa suoraan alennusta toimipisteissä kautta maan. S-Business on kuititon ja maksuton kortti, joka toimii kätevästi myös ABC-mobiilissa!

Ajankohtaisissa asioissa käydään läpi Kannustajat -konseptin uudistusta, S-mobiilin MM-kisaetuja ja muistutetaan kesätyöntekijöiden huomioimisesta.

Podcast on rento paikallinen viihdeohjelma kiireettömiin hetkiin esimerkiksi kotoiluun, liikunnan pariin tai autoiluun. Yksi jakso kestää noin tunnin. Ohjelma luotaa asioihin asiakasnäkökulmasta ja ohjelman juontavat Simo Heino ja Toni ”Protoni” Järvinen.

Keulahahmo- juttusarjan vieraat ovat jaksojen pääosassa. Keulahahmot ovat yhteistyökumppaneita, kummipelaajia, henkilökuntaa tai muulla tavoin kiinnostavia paikallisia henkilöitä. Tuomme podcastissa esiin ajankohtaisia ja kiinnostavia asioita asiakasomistajan näkökulmasta sekä maistelemme aina ”jakson juoman”.  Podcastiin sisältyy myös vinkkituokio eli asiantuntijaosuus, jossa perehdymme Keulan palvelumyyjien avulla mieltä askarruttaviin kysymyksiin esimerkiksi S-mobiiliissa, ABC mobiilissa ja S-Pankki -ja S-Business -palveluissa.

Okcast JAKSO 6/ Spotify koko jakso >>
OKcast JAKSO 6 / YouTube koko jakso >>
OKcast JAKSO 6 / äänitiedosto koko jakso >>

Lue lisää: keula.fi/podcast

Osuuskauppa Keula ja Rauma Golf ovat somineet yhteistyösopimuksen kesäksi 2022. Sopimukseen kuuluu asiakasomistajahinnat normaalihintaisesta green feestä ja golfauton vuokrasta. S-Etukortilla saa alennusta 10 € green feestä ja 5 € autovuokrasta. Alennuksen saa näyttämällä S-Etukorttia golfkentän kassalla.

Osuuskauppa Keulan tavoitteena on hyödyttää asiakasomistajiaan bonuksien ja maksutapaedun lisäksi myös paikallisetujen muodossa. Erilaiset lippuedut ja alennukset paikallisten kumppaneiden palveluista ovat tyypillisiä kaikkia osapuolia hyödyttäviä yhteistyömalleja. Nyt siis vihreän kortin voimaa myös viheriölle!

Osuuskauppa Keulan edustajiston vaaleissa arvottiin upeita palkintoja, ja voittajiin on oltu nyt yhteydessä. Lämpimät onnittelut kaikille voittajille!

Vuoden ruuat 2400 € (12 x 200 € lahjakortti) voittivat seuraavat henkilöt

Maarit Ruottinen Uusikaupunki
Antero Matikka Rauma
Maija-Leena Ellä Laitila

 

Lahjakortin 100 € Keulan ravintoloihin voittivat seuraavat henkilöt

Anja Tuomola Säkylä
Tuija Hannele Kankkio Rauma
Eeva Salo Rauma
Jouni Päivöke Rauma
Päivi Kartano Rauma
Kati Pruukka Eurajoki
Nimeä ei saa julkaista Rauma
Jani Tolonen Rauma
Elina Hannula Rauma
Helena Mirjam Annikki Kiviniemi Eura

 

Lahjakortin 100 € Emotionin Hyvä olo -kauneuskeskukseen voittivat seuraavat henkilöt

Veli Eerikki Kivimäki Rauma
Seija-Riitta Fagerström Rauma
Airi Lehtimäki Eura
Pirjo Seppänen Rauma
Nimeä ei saa julkaista Rauma

Lämmin kiitos kaikille ehdokkaille ja äänestäjille, onnittelut valituille

Osuuskauppavaaleihin saatiin yhteensä 79 ehdokasta, joista edustajistoon valittiin 30 jäsentä jäsenalueittain. Vaalitoimikunta kokoontui vahvistamaan äänestyksen tuloksen keskiviikkona 23.3. klo 16. Osuuskauppa Keulan uusi edustajisto on toimivaltainen heti äänestystuloksen vahvistamisen jälkeen.

Vaalit tuotti Edita Prima, joka suoritti Keulan toimeksiannosta vaalien ehdokasasettelun, vaalikoneen, ääntenlaskennan ja arvonnan. Äänestysprosentti kohosi erittäin korkealle aiempiin vaaleihin nähden. Vaaleissa antoi äänensä 32,2 % äänioikeutetuista (ed. vaali 23,8 %). Sähköisiä ääniä annettiin 37,9 % kaikista äänistä. Yhteensä ääniä annettiin 10 018, kun äänioikeus oli 31 129 jäsenellä.

Vaaleissa äänestäneiden kesken arvottiin pääpalkintona vuoden ruuat (arvo 2400 €) kolmelle äänestäneelle. Lisäksi arvottin 15 kpl sadan euron lahjakortteja. Kaikkiin arvonnassa voittaneisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä torstaina 24.3.2022.

Osuuskauppa Keulan edustajiston vaalin tulos_230322 >>
Lisätietoja vaaleista vaalisivuiltamme keula.fi/vaalit >>

Keulan hallitukseen on saatu kaksi uutta jäsentä, kun hallintoneuvosto nimitti kokouksessaan 22.3.2022 uusiksi Keulan hallituksen jäseniksi raumalaisen Anna Suomisen ja laitilalaisen Sami Mäen.

Hallitustyöskentelyyn on asetettu tietyt vaatimukset, joten esimerkiksi valittujen jäsenten työpaikka saattaa vaikuttaa mahdollisuuteen työskennellä hallituksessa. Tämän vuoksi aiemmin hallitukseen valitut Rami Sainio ja Susanna Tevä ovat molemmat estyneet jatkamaan hallituksessa kevään jälkeen. Hallituksen jäsenet vaihtuvat myös toimikauden päättymisen yhteydessä.

Keulan hallituksen jäsenet ovat
Jyrki Heinimaa, toimitusjohtaja
Harri Natunen, toimitusjohtaja, Rauman teatteri
Sami Mäki, toimitusjohtaja, Laserkeskus Oy (uusi 2022)
Anna Suominen, talouspäällikkö, Vertek Oy (uusi 2022)
Päivi Yli‐Karro, koulutuspäällikkö, Länsirannikon Koulutus Oy WinNova
Mika Marttila, toimitusjohtaja, Osuuskauppa Keula (puheenjohtaja)

Hallituksen sihteerinä toimii Keulan talous- ja hallintojohtaja Marko Markela ja hänen sijaisenaan henkilöstön kehittämispäällikkö Lauri Friman.

Viime vuosi oli poikkeuksellinen ja tapahtumarikas. Paljon ehdittiin tehdä Keulassakin ja tulos oli erinomainen. Henkilökunta oli viime vuoden onnistumisissa aivan keskeisessä roolissa poikkeusaikoina. Nöyrä ja lämmin kiitos jokaiselle keulalaiselle.

Uuttakin saatiin aikaan mm. Pyhärannassa ja Lapissa Sale-myymälöiden uudistuksella ja isommin uudistuttiin Laitilassa, kun liikekeskus remontoitiin ja kaikki Keulan liiketoiminnot keskuksessa uudistettiin. Uutena saatiin mm. sushi-piste S-marketin Ruokatorille.

Keulan vuosikertomuksen kansikuvapojaksi valikoitui itseoikeutetusti Tallikedon Jarkko Nieminen, jonka pitkä ura ABC Tallikedolla vaihtui ainakin osin konttoritöihin polttonestevastaavaksi. Tallikedon pitkä historia kirjoitettiin uusiksi, kun vanha rakennus purettiin ja tilalle rakennettiin uusi kylmäasema pesukatuineen ja sähkölatauspisteineen.

Keula on velaton osuuskauppa, joka jakaa vuosittain Bonusta n. 6 milj. euroa ja investoi yli 8 milj. euroa tulorahoituksella. Henkilökuntaa Keulassa on noin 500 ja liikevaihtoa 160 milj. euroa.


Suosittelemme lukemaan vuosikertomuksen tietokoneelta ja Apple-puhelimesta animoituna täältä >>

– Android-puhelimella lukukokemus on paras pdf-versiona täältä >>
 

Keulan loput Salet tullaan päivittämään uuteen Salen konseptiin kesään mennessä. Myymälöihin tuodaan Salen raikas uusi ilme, energiatehokkaampi kalusto ja entistä toimivammat esillepanot. Asiakaskokemukseen ja asioinnin helppoutteen tullaan panostamaan uusien pikakassojen avulla. Pikakassat mahdollistavat nopean ja joustavan asioinnin.

Uudistuksen kokevat Salet Lahdenkatu, Laitila, Kalliokatu, Kauttua, Monnankatu ja Syväraumankatu. Myymälät ovat uudistustöiden aikana laajasti auki muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Sale Kalliokatu kokee isoimman muutoksen ja tulee olemaan kiinni kolme viikkoa toukokuussa. Myös Salet Laitila ja Lahdenkatu ovat kiinni muutamia päiviä kevään aikana kalustonvaihdoksen vuoksi.

Osaavan ja motivoituneen henkilökunnan merkitys korostuu konseptimuutosten aikana, kun toteutamme muutoksia omin voimin. Uudistukset tuovat henkilökunnallemme entistä paremmat ja miellyttävämmät puitteet työskennellä kertoo ryhmäpäällikkö Emmi Palm.

Osuuskauppa Keula tuottaa asiakasomistajien iloksi uuden kuuntelusarjan OKcastin. Keulan podcastin välityksellä voit tutustua mielenkiintoisiin ja ajankohtaisiin teemoihin vaihtuvien vieraiden kanssa.

Podcast on rento paikallinen viihdeohjelma kiireettömiin hetkiin esimerkiksi kotoiluun, liikunnan pariin tai autoiluun. Yksi jakso kestää noin tunnin. Ohjelma luotaa asioihin asiakasnäkökulmasta ja ohjelman juontavat Simo Heino ja Toni ”Protoni” Järvinen.

 

Keulahahmo- juttusarjan vieraat ovat jaksojen pääosassa. Keulahahmot ovat yhteistyökumppaneita, kummipelaajia, henkilökuntaa tai muulla tavoin kiinnostavia paikallisia henkilöitä. Tuomme podcastissa esiin ajankohtaisia ja kiinnostavia asioita asiakasomistajan näkökulmasta sekä maistelemme aina ”jakson juoman”.  Podcastiin sisältyy myös vinkkituokio eli asiantuntijaosuus, jossa perehdymme Keulan palvelumyyjien avulla mieltä askarruttaviin kysymyksiin esimerkiksi S-mobiiliissa, ABC mobiilissa ja S-Pankki -palveluissa.

 

Kolmosjakson Keulahahmona on Niina Koivula, joka on monelle tuttu Rauman Prisman palvelutiskiltä, mutta myös televisiosta. Niina Koivula voitti viime joulukuussa Mestaritekijä-ohjelman finaalin. Ohjelmassa kilpailtiin erilaisissa kädentaitotehtävissä. Podcast-jaksossa Niina kertoo ohjelman kuvauksista ja kertoo myös elämänsä haastavammista vaiheista. Tässä jaksossa palvelupäällikkö Inga Laaksonen tutustuttaa Simon ja Protonin S-mobiilin saloihin. Ajankohtaisosuudessa Protoni kertoo, mikä jokaisen pyöräilijän kannattaa tehdä kevään edetessä.

 

Jakso 3.

Okcast JAKSO 3 / Spotify koko jakso >>
OKcast JAKSO 3 / YouTube -video koko jakso >>

OKcast JAKSO 2 / äänitiedosto koko jakso >>

Keulahahmo-juttu Niina Koivulasta >>

Lue lisää: keula.fi/podcast

 

Vaalin äänestysaika on 4.-17.3.2022
Vaalin tulos julkaistaan 23.3.2022

Joka neljäs vuosi pidettävissä edustajiston vaaleissa valitaan Osuuskauppa Keulan edustajistoon 30 edustajaa. Edustajiston toimikausi alkaa heti, kun vaalin tulos on julistettu, ja päättyy vuonna 2026, kun uusi edustajisto on valittu. Keulan toimialue on jaettu jäsenalueisiin. Vaalissa noudatetaan suhteellista vaalitapaa.

Osuuskauppavaalien ensimmäisessä vaiheessa tammikuussa laadittiin ehdokaslistat sähköisesti. Asiamiehet asettivat ehdokkaat, joita asettui Keulan vaaleihin ehdolle 79 henkilöä. Keula tarjoaa ehdokasasettelun jälkeen äänestyksen avuksi myös vaalikoneen. Vaalikone löytyy täältä >>

Äänestys tapahtuu 4.-17.3.2022. Osuuskauppa Keulan pääjäsen voi äänestää vaaleissa joko sähköisesti tai suljetulla lippuäänestyksellä postitse. Äänestää voi vain oman jäsenalueen ehdokasta. Äänestysoikeus on 15 vuotta täyttäneillä henkilöillä, jotka ovat olleet Keulan jäseniä 31.12.2021. Jäsenille lähetetään äänestysmateriaalit ohjeineen postitse.