Osuuskauppa Keula avaa asiakasomistajilleen uuden ”kerää ja skannaa” -palvelun Rauman Prismassa. Palvelumallissa asiakas kerää ostoksensa suoraan ostoskasseihin ja skannaa ne itse jo myymälää kiertäessä. Lopuksi ostokset maksetaan tulostuskuitin avulla ilman perinteistä kassavaihetta. Palveluun on oltu S-ryhmän pilottikohteissa erittäin tyytyväisiä.

S-ryhmä haluaa tarjota asiakkailleen erilaisia asiointitapoja: verkkokauppa, pikakassa, perinteinen linjakassa sekä ”kerää ja skannaa” muodostavat kokonaisuuden, josta jokainen voi löytää itselleen sopivan asiointitavan.

Ostoskierroksen aikana käytettävät itseskannauspalvelut ovat suosittuja esimerkiksi Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Näissä maissa paikoin jopa puolet asiakkaista skannaa ostokset jo niitä kerätessään.

– Kerää ja skannaa -mallia on testattu S-ryhmän pilottikohteissa parin vuoden ajan ja palaute on ollut erittäin positiivista. Asioinnin helppous, sitä se on eli totta kai mekin haluamme näin hyvän jutun meille Raumalle, toteaa toimialajohtaja Sami Junnila.

Uusia asiointimalleja etsitään aktiivisesti helpottamaan kiireisten ihmisten arkea. Teknologia mahdollistaa nykypäivänä uudenlaisen tavan asioida myös kivijalkaliikkeissä. Esimerkiksi viime vuosina kauppoihin tuodut pikakassat on otettu positiivisesti vastaan niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin puolelta.

– Henkilökunta on tyytyväistä ja innoissaan uusista palvelumalleista. On hyvä muistaa, että tässä pystytään myös monipuolistamaan kaupan henkilökunnan työtehtäviä, kertoo Rauman Prisman palvelupäällikkö Rita Sippola.

– Meillä alkaa olla työvoimapulaa myös kaupoissa, joten kenenkään ei tarvitse olla huolissaan työpaikkojen vähenemisestä. Työntekijät jaksavat työssään paremmin, kun tehtävät ovat monipuolisempia, lisää Junnila.

Palvelua kiittävät erityisesti ison ostoskorin asiakkaat

Sisäänkäynnin luokse sijoitetaan käsiskannerit ja ohjeet palvelun käyttämiseen. Henkilökunta opastaa rekisteröitymisessä ja laitteen käytössä. Asiakas nappaa sisäänkäynniltä mukaansa käsiskannerin ja skannaa ostoksensa sitä mukaa kun kerää niitä ostoskassiin. Pikakassojen luota löytyy käsiskannerin palautuspiste. Palautuksen yhteydessä tulostetaan koontikuitti, joka maksetaan normaalisti kassalla. Kassalla siis skannataan sutjakasti vain yksi viivakoodi, vaikka ostoksia olisi kertynyt monta kassillista.

Kassalla jää kokonaan yksi vaihe pois, kun tavaroita ei tarvitse erikseen purkaa ja pakata uudelleen. Positiivisessa palautteessa korostuvat helppous, nopeus sekä se, miten henkilökunta on apuna uuden palvelun käytössä.

Palvelun saa käyttöönsä, kun näyttää myymälän sisäänkäynnin luona olevan kalusteen lukijalle S-Etukorttia. Ensimmäisellä kerralla hyväksytään käyttöehdot, seuraavilla pelkkä S-Etukortin vilautus vapauttaa käsiskannerin. Palvelu on suunnattu S-ryhmän asiakasomistajille.

 

Lisätiedot:
toimialajohtaja Sami Junnila, puh. 044 072 1373

Oletko valmistunut hiljattain ammattikorkeakoulusta tai juuri valmistumassa? S-Päällikkö-valmennus on erinomainen mahdollisuus soveltaa oppimaasi käytäntöön ja kouluttautua samalla market- ja ravitsemiskaupan esihenkilön tehtäviin.

Voit hakea valmennukseen myös muulla ammatillisella tutkinnolla, kuin AMK-tutkinnolla, jos sinulla on vähintään kaksi vuotta työkokemusta palvelualalta.

S-Päällikkö-valmennus on vahvasti käytäntöön nojaavan tapa oppia. Valmennuksen aikainen työnkierto antaa sinulle erinomaisen kokonaiskuvan liiketoiminnan eri työtehtävistä ja niiden vaikutuksesta tavoitteiden saavuttamiseen. Samalla opit omista vahvuuksistasi ja kiinnostuksen kohteistasi, mikä auttaa sinua suuntautumaan itsellesi parhaiten sopivalle toimialalle.

Työssäoppimisen lisäksi valmennus sisältää myös verkko-opintoja, oppimistehtäviä ja lähijaksoja, joiden aikana eri alueosuuskauppojen S-Päällikkö-valmennettavat kerääntyvät yhteen opiskelemaan päällikön työssä tarvittavia tietoja ja taitoja sekä tutustumaan muiden alueosuuskauppojen toimintaan. Lähijaksot ovat erinomainen tilaisuus verkostoitua S-ryhmään jo valmennuksen aikana.

S-Päällikkö-valmennus antaa sinulle hyvät valmiudet toimia erilaisissa osuuskaupan esihenkilön tehtävissä. Valmennuksen tavoitteena on, että valmennettava työllistyy tulevaisuudessa Osuuskauppa Keulan tulosvastuullisiin tehtäviin, kuten marketpäällikön, ABC-liikennemyymäläpäällikön tai ravintolapäällikön tehtäviin.

S-Päällikkö-valmennus kestää reilun vuoden, alkaen marraskuussa 2022 ja päättyen tammikuussa 2024. Valmennusaika on palkallista. Kaikkien koulutukseen valittavien kanssa tehdään kokoaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva työsopimus.

Jos olet miettinyt päällikön uraa market- tai ravitsemiskaupan alalla ja sinulla on aikaansaava ote työhön, on S-Päällikkö-valmennus sinua varten. Jätä hakemuksesi 31.8.2022 mennessä. Käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana. Työkokemuksestasi voit kertoa liittämällä hakemukseen ansioluettelosi ja itsestäsi vastaamalla kyselylomakkeen kysymyksiin.

Kirjallisten hakemusten perusteella jatkoon valittaville henkilöille järjestetään ryhmähaastattelut Osuuskauppa Keulan konttorilla viikolla 36. Osa ryhmähaastatelluista hakijoista lähetetään ulkopuolisen yhteistyökumppanin henkilöarviointiin, jotka toteutetaan viikoilla 37-38. Lopulliset valinnat teemme henkilöarviointien tulosten ja niitä täydentävien henkilökohtaisten haastattelujen perusteella viikoilla 39-40. Muutokset aikatauluun mahdollisia.

Lisätietoja Osuuskauppa Keulan S-Päällikkö-valmennuksesta antavat marketkaupan toimialajohtaja, Sami Junnila: 044 072 1373 ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja, Tanja Paloluoto: 044 031 3160. He vastaavat kyselyihin seuraavina ajankohtina:

ma 15.8. klo 10-12

ke 17.8. klo 14-16

ti 23.8. klo 14-16

to 25.8. klo 12-14

Keulan työntekijöiden ja yhteistyökumppaneiden tarinoita: https://keulahahmo.fi

S-Päällikkö-valmennus: https://s-ryhma.fi/tyopaikat/korkeakouluopiskelijat/s-paallikko

S-ryhmä työnantajana ja henkilöstöedut: https://s-ryhma.fi/tyopaikat/miksi-s-ryhmaan

Keulan asiakkaille kehitetty terveellinen välipalajuoma sai uuden mauan

Osuuskauppa Keula haluaa olla mukana edistämässä asiakkaidensa terveellisiä elämäntapoja. Erityisenä kohderyhmänä ovat lapset ja nuoret, joiden terveellisiin kulutustottumuksiin vaikuttaminen kantaa pitkälle tulevaisuuteen. Erilaiset välipala- ja urheilujuomat ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja kuluttajien keskuudessa, joten Keulassa haluttiin lanseerata ikioma lasten makuun sopiva raikas ja terveellinen vitamiinijuoma. Kehitystyöstä vastasi suomalainen Foodwest Oy, joka on S-ryhmässä tunnettu esimerkiksi Suomalainen menestysresepti -ohjelman tuotteiden kehitystuesta. Virkune -juomasta saatiin nyt uusi vitaminoitu (c-vitamiini ja sinkki) mansikkajuoma, jonka tuotantoon on käytetty paikallisia Rannan mansikoita!

 

VIRKUNE  -vitamiinijuomaa myydään kaikissa Keulan osuuskauppa-alueen päivittäistavarakaupoissa. Juoman nimen ja etiketin on suunnitellut paikallinen mainostoimisto Mediakumppanit Oy yhteistyössä Osuuskauppa Keulan kanssa. Välipalajuoma on pullotettu kierrätettävään ja pantilliseen 250 ml muovipulloon. Pullossa on kierrekorkki, ja se säilyy huoneenlämmössä. Uutuus kesällä 2022 on laitilalaisista Rannan mansikoista tuotettu vitamiinijuoma. Parasta on se, ettei tuotteissa ei ole lainkaan erikseen lisättyä sokeria!

Parhaat arvosanat Keula sai vastuullisuudesta, hinta-laatusuhteesta ja taloudesta

Osuuskauppa Keula osallistui viime vuoden lopussa T-Media Oy:n Luottamus & maine -tutkimukseen. Kokonaismaineen vertailussa Keulan tulos oli 14 tutkimukseen osallistuneesta osuuskaupasta kolmanneksi vahvin. Korkeimmat pisteet suuri yleisö antoi talouden hoidolle. Vastuullisuudessa Keula sai osuuskauppojen parhaat arvosanat. Tutkimuksessa mitattiin myös kilpailevien kaupparyhmien mainetta.

– Oli erittäin rohkaisevaa saada vakuuttavia tuloksia siitä, että meihin osuuskauppana uskotaan ja luotetaan tässä maailmantilanteessa. Tulokset saatiin jo talvella, mutta keskityimme korona- ja sotakriisien keskellä yksiköiden toimintakyvyn turvaamiseen ja saatavuuden varmistamiseen. Nyt on sopivampi hetki julkistaa nuo hyvät tulokset ja kiittää asiakkaitamme luottamuksesta, kertoo Keulan toimitusjohtaja Mika Marttila.

Keulan toiminnan kulmakivenä on palauttaa hyvä tulos asiakasomistajilleen. Perinteisten S-ryhmän bonusten lisäksi Keula investoi jatkuvasti omaan palveluverkostoonsa. Prismakeskuksen mittava laajennus edellisvuonna, Tallikedon uudistus maaperäpuhdistuksineen viime kesänä ja Laitilan liikekeskuksen remontti loppuvuodesta ovat saaneet asiakkailta paljon kiitosta. Viimeisimmät uudistukset on tehty Sale-ketjun myymälöihin ja S-marketien ilmeeseen.

-Olemme velaton osuuskauppa. On hyvä saada tutkimustulos siitä, että myös asiakkaamme arvostavat vahvaa taloudenhoitoamme. Asiakasomistajamme ovat sijoittaneet meihin, joten panostamme verkostoon, valikoimaan ja paikallisuuteen. Lisäksi haluamme tarjota asiakkaillemme pysyvästi edullisen ruokakorin, summaa Marttila.

Vahvaan taloudenpitoon liittyy myös tuotteiden hyvä hinta-laatusuhde, jonka asiakkaat Luottamus & maine -tutkimuksen mukaan osuuskauppaan liittävät. Tuotteet ja palvelut sekä innovaatiot saivatkin kokonaisuudessaan talouden jälkeen parhaimmat arvosanat.

Luottamusta ja mainetta mitattaessa vastuullisuus on yksi tärkeimmistä mitattavista asioista. Keulan tulos oli osuuskaupoista paras.

-Olemme tehneet paljon töitä vastuullisuuden eteen. Esimerkiksi vesiensuojelua, defibrillaattorihankintoja, mielenterveystyön tukemista ja paikallisseurojen avustamista. Pidämme erittäin tärkeänä myös nuorten työllistämistä ja koulutusyhteistyötä. Keula palkkaa tänäkin kesänä sata nuorta koko kesäksi töihin ja kahden viikon jaksolle toiset sata, kertoo toimitusjohtaja Mika Marttila.

Tutkimuksen haastattelut tehtiin vuoden 2021 lopulla ja tulokset saatiin alkuvuodesta.

Kuva: Elmeri Elo
Lisätiedot: toimitusjohtaja Mika Marttila, puh. 044 733 0210 tai
asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Johanna Sainio, puh. 050 348 7502

OKCastin kuudes jakso on todellinen superjakso! Kesto kesän kunniaksi 1 h 45 min. Keulahahmona vierailee Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka, jonka kanssa maistellaan alkoholittomia Kukko-oluita ja Laitilan uutuuksista Mehuvichyjä.

Ramilla tarinoita riittää, hän kertoo muun muassa miten keskelle punajuuripeltoa saatiin monien mutkien kautta rakennettua limonaditehdas. Ja mikä hän onkaan koulutukseltaan? Vilahtaa jutuissa Sinisen meren strategiakin!

Asiantuntijaosiossa myyntipäällikkö Tomi Vainionpää kertoo S-ryhmän yrityskortista eli S-Business-kortista. Yritysten ja yhdistysten kannattaa hankkia musta etukortti, jolla saa suoraan alennusta toimipisteissä kautta maan. S-Business on kuititon ja maksuton kortti, joka toimii kätevästi myös ABC-mobiilissa!

Ajankohtaisissa asioissa käydään läpi Kannustajat -konseptin uudistusta, S-mobiilin MM-kisaetuja ja muistutetaan kesätyöntekijöiden huomioimisesta.

Podcast on rento paikallinen viihdeohjelma kiireettömiin hetkiin esimerkiksi kotoiluun, liikunnan pariin tai autoiluun. Yksi jakso kestää noin tunnin. Ohjelma luotaa asioihin asiakasnäkökulmasta ja ohjelman juontavat Simo Heino ja Toni ”Protoni” Järvinen.

Keulahahmo- juttusarjan vieraat ovat jaksojen pääosassa. Keulahahmot ovat yhteistyökumppaneita, kummipelaajia, henkilökuntaa tai muulla tavoin kiinnostavia paikallisia henkilöitä. Tuomme podcastissa esiin ajankohtaisia ja kiinnostavia asioita asiakasomistajan näkökulmasta sekä maistelemme aina ”jakson juoman”.  Podcastiin sisältyy myös vinkkituokio eli asiantuntijaosuus, jossa perehdymme Keulan palvelumyyjien avulla mieltä askarruttaviin kysymyksiin esimerkiksi S-mobiiliissa, ABC mobiilissa ja S-Pankki -ja S-Business -palveluissa.

Okcast JAKSO 6/ Spotify koko jakso >>
OKcast JAKSO 6 / YouTube koko jakso >>
OKcast JAKSO 6 / äänitiedosto koko jakso >>

Lue lisää: keula.fi/podcast

Osuuskauppa Keula ja Rauma Golf ovat somineet yhteistyösopimuksen kesäksi 2022. Sopimukseen kuuluu asiakasomistajahinnat normaalihintaisesta green feestä ja golfauton vuokrasta. S-Etukortilla saa alennusta 10 € green feestä ja 5 € autovuokrasta. Alennuksen saa näyttämällä S-Etukorttia golfkentän kassalla.

Osuuskauppa Keulan tavoitteena on hyödyttää asiakasomistajiaan bonuksien ja maksutapaedun lisäksi myös paikallisetujen muodossa. Erilaiset lippuedut ja alennukset paikallisten kumppaneiden palveluista ovat tyypillisiä kaikkia osapuolia hyödyttäviä yhteistyömalleja. Nyt siis vihreän kortin voimaa myös viheriölle!

Osuuskauppa Keulan edustajiston vaaleissa arvottiin upeita palkintoja, ja voittajiin on oltu nyt yhteydessä. Lämpimät onnittelut kaikille voittajille!

Vuoden ruuat 2400 € (12 x 200 € lahjakortti) voittivat seuraavat henkilöt

Maarit Ruottinen Uusikaupunki
Antero Matikka Rauma
Maija-Leena Ellä Laitila

 

Lahjakortin 100 € Keulan ravintoloihin voittivat seuraavat henkilöt

Anja Tuomola Säkylä
Tuija Hannele Kankkio Rauma
Eeva Salo Rauma
Jouni Päivöke Rauma
Päivi Kartano Rauma
Kati Pruukka Eurajoki
Nimeä ei saa julkaista Rauma
Jani Tolonen Rauma
Elina Hannula Rauma
Helena Mirjam Annikki Kiviniemi Eura

 

Lahjakortin 100 € Emotionin Hyvä olo -kauneuskeskukseen voittivat seuraavat henkilöt

Veli Eerikki Kivimäki Rauma
Seija-Riitta Fagerström Rauma
Airi Lehtimäki Eura
Pirjo Seppänen Rauma
Nimeä ei saa julkaista Rauma

Lämmin kiitos kaikille ehdokkaille ja äänestäjille, onnittelut valituille

Osuuskauppavaaleihin saatiin yhteensä 79 ehdokasta, joista edustajistoon valittiin 30 jäsentä jäsenalueittain. Vaalitoimikunta kokoontui vahvistamaan äänestyksen tuloksen keskiviikkona 23.3. klo 16. Osuuskauppa Keulan uusi edustajisto on toimivaltainen heti äänestystuloksen vahvistamisen jälkeen.

Vaalit tuotti Edita Prima, joka suoritti Keulan toimeksiannosta vaalien ehdokasasettelun, vaalikoneen, ääntenlaskennan ja arvonnan. Äänestysprosentti kohosi erittäin korkealle aiempiin vaaleihin nähden. Vaaleissa antoi äänensä 32,2 % äänioikeutetuista (ed. vaali 23,8 %). Sähköisiä ääniä annettiin 37,9 % kaikista äänistä. Yhteensä ääniä annettiin 10 018, kun äänioikeus oli 31 129 jäsenellä.

Vaaleissa äänestäneiden kesken arvottiin pääpalkintona vuoden ruuat (arvo 2400 €) kolmelle äänestäneelle. Lisäksi arvottin 15 kpl sadan euron lahjakortteja. Kaikkiin arvonnassa voittaneisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä torstaina 24.3.2022.

Osuuskauppa Keulan edustajiston vaalin tulos_230322 >>
Lisätietoja vaaleista vaalisivuiltamme keula.fi/vaalit >>

Keulan hallitukseen on saatu kaksi uutta jäsentä, kun hallintoneuvosto nimitti kokouksessaan 22.3.2022 uusiksi Keulan hallituksen jäseniksi raumalaisen Anna Suomisen ja laitilalaisen Sami Mäen.

Hallitustyöskentelyyn on asetettu tietyt vaatimukset, joten esimerkiksi valittujen jäsenten työpaikka saattaa vaikuttaa mahdollisuuteen työskennellä hallituksessa. Tämän vuoksi aiemmin hallitukseen valitut Rami Sainio ja Susanna Tevä ovat molemmat estyneet jatkamaan hallituksessa kevään jälkeen. Hallituksen jäsenet vaihtuvat myös toimikauden päättymisen yhteydessä.

Keulan hallituksen jäsenet ovat
Jyrki Heinimaa, toimitusjohtaja
Harri Natunen, toimitusjohtaja, Rauman teatteri
Sami Mäki, toimitusjohtaja, Laserkeskus Oy (uusi 2022)
Anna Suominen, talouspäällikkö, Vertek Oy (uusi 2022)
Päivi Yli‐Karro, koulutuspäällikkö, Länsirannikon Koulutus Oy WinNova
Mika Marttila, toimitusjohtaja, Osuuskauppa Keula (puheenjohtaja)

Hallituksen sihteerinä toimii Keulan talous- ja hallintojohtaja Marko Markela ja hänen sijaisenaan henkilöstön kehittämispäällikkö Lauri Friman.

Viime vuosi oli poikkeuksellinen ja tapahtumarikas. Paljon ehdittiin tehdä Keulassakin ja tulos oli erinomainen. Henkilökunta oli viime vuoden onnistumisissa aivan keskeisessä roolissa poikkeusaikoina. Nöyrä ja lämmin kiitos jokaiselle keulalaiselle.

Uuttakin saatiin aikaan mm. Pyhärannassa ja Lapissa Sale-myymälöiden uudistuksella ja isommin uudistuttiin Laitilassa, kun liikekeskus remontoitiin ja kaikki Keulan liiketoiminnot keskuksessa uudistettiin. Uutena saatiin mm. sushi-piste S-marketin Ruokatorille.

Keulan vuosikertomuksen kansikuvapojaksi valikoitui itseoikeutetusti Tallikedon Jarkko Nieminen, jonka pitkä ura ABC Tallikedolla vaihtui ainakin osin konttoritöihin polttonestevastaavaksi. Tallikedon pitkä historia kirjoitettiin uusiksi, kun vanha rakennus purettiin ja tilalle rakennettiin uusi kylmäasema pesukatuineen ja sähkölatauspisteineen.

Keula on velaton osuuskauppa, joka jakaa vuosittain Bonusta n. 6 milj. euroa ja investoi yli 8 milj. euroa tulorahoituksella. Henkilökuntaa Keulassa on noin 500 ja liikevaihtoa 160 milj. euroa.


Suosittelemme lukemaan vuosikertomuksen tietokoneelta ja Apple-puhelimesta animoituna täältä >>

– Android-puhelimella lukukokemus on paras pdf-versiona täältä >>