Osuuskauppa Keula ja Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) tiivistävät koulutuksellista yhteistyötään 26.11.2021 solmitulla kumppanuussopimuksella. Osuuskauppa Keula ja SAMK ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä ja marraskuussa 2021 solmittu kumppanuussopimus on tälle luonnollista jatkoa. Kumppanuudella tavoitellaan yhteistyön syventämistä, laajentamista ja systematisointia, rohkeita avauksia ja uusia tapoja toimia yhdessä.

Oppilaitosyhteistyötä koko alueen eduksi

”Meillä Keulassa yhtenä keskeisenä toimintaperiaatteena on vastuullisuus. Tässä ajattelussa korostuu paikallisuus. Keula edistää toimialueensa hyvinvointia investoimalla, työllistämällä ja vauhdittamalla muuta yritystoimintaa. Yhteistyösopimus Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa on luonteva jatke paikallisten palveluiden ja osaamisen käytölle”, Osuuskauppa Keulan toimitusjohtaja Mika Marttila sanoo.

”Osuuskauppa Keulan tavoitteena on olla alansa johtava yritys ja työnantaja. Tämä käsittää myös henkilökunnan osaamisen ja sen jatkuvan kehittämisen. Yhteistyön vahvistaminen Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa tukee tätä tavoitetta ja on meille siksi erittäin tärkeä asia. Asiakkaamme hyötyvät yhteistyöstä henkilökunnan entistä paremman palvelu- ja tuoteosaamisen kautta”, Marttila linjaa.

Alueellinen työelämäyhteistyö on SAMKin vahvuus

”Työelämäyhteistyö on keskeistä koko ammattikorkeakoulun toiminnassa ja tärkeä osa meidän opettajien työnkuvaa. Muuttuvat työelämän tarpeet heijastuvat koulutukseen ja samanaikaisesti koulutusorganisaatio voi tuoda parhaat uudet käytännöt osaksi työelämää. Haluamme kumppanuudella lisätä yritysvierailuja, vierailuluentoja ja tarjota opiskelijoille mahdollisuuden kehittyä tulevaisuuden ammattilaisiksi. Yhteistyön keskeinen osa on Osuuskauppa Keulan tarjoamat harjoittelupaikat ja opinnäytetyömahdollisuudet”, kertoo SAMKin osaamisaluejohtaja Riitta Tempakka.

”Osuuskauppa Keula on tarjonnut SAMK:n opiskelijoille mielenkiintoisia projekteja toteutettavaksi yhdessä opetushenkilöstön ja asiantuntijoiden kanssa. Pyrimme näin yhdessä luomaan opiskelijoille oppimispolkuja, jotka tukevat ammatillista kasvua ja mahdollistavat työllistymisen esimerkiksi osuuskauppaan heti valmistumisen jälkeen”, toteaa Tempakka.

Osuuskauppa Keula on toimialueensa suurin palvelualan työnantaja, jonka palveluksessa on noin 500 työntekijää. Keulan liiketoiminta-alueita ovat market- ja erikoistavarakauppa, ABC-liiketoiminta ja ravintolaliiketoiminta sekä S-Pankki.

Satakunnan ammattikorkeakoulu on 6000 opiskelijan ja 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut teollisuuskorkeakoulu, joka tekee aktiivista yhteistyötä satojen yritysten ja kymmenien korkeakoulujen ja yliopistojen kanssa.

Lisätiedot      Osuuskauppa Keula, Lauri Friman puh. 044 086 7160

Annamme kaikille vuonna 2022 työnsä Keulassa aloittaville nuorille lahjaksi asiakasomistajuuden. Lahjan saavat kaikki 16-21 vuotiaat uudet työntekijät. Jäsenyyden arvo on 100 €.

Jos nuori työntekijä on jo asiakasomistaja, hän saa omistajuuden sijaan tuotelahjan.

Varaa aika liittymistä varten Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteille sähköpostitse keulatiimi@sok.fi

Lahjaetu ei koske kahden viikon/10 pv kesätyöharjoitteluun tulevia nuoria.

Keulan kesätyöhaku on käynnissä 28.2. asti keula.fi/tyopaikat>>

Osuuskauppa Keulan yksikössä Lahdenkadulla syttyi tulipalo torstaina iltapäivällä 13.1.
Kauppa suljettiin hetkeksi, mutta saatii pian uudelleen auki. Henkilövahinkoja ei syntynyt. Jälkisammutus- ja purkutyöt ovat parhaillaan käynnissä.

Tiedotamme tarkemmin kun saamme lisätietoja kaupalta.

Länsi-Suomen uutinen paikalta:

★ Lahdenkadun Salesta tuprusi runsaasti savua – pelastuslaitos paikalle useiden yksiköiden voimin, katso kuvat (ls24.fi)

S-ryhmän osuuskaupat ovat pystyneet toteuttamaan jo monia paikallisia yhteisöjä hyödyttäviä toiveita, mutta tehtävää on vielä paljon. Miten sinä haluaisit kehittää asuinalueesi paikallisia palveluita? Onko sinulla #paikallistoive? Asetu ehdolle oman osuuskauppasi edustajiston vaaleissa ja lähde edistämään seuraavia paikallistoiveita.

Ehdokasasetteluaika on 5.-20.1.2022
Vaalin äänestysaika on 4.-17.3.2022

_____________________________________

Ehdokkaalle

Sinun ei tarvitse olla poliitikko tai muu yhteiskunnallinen vaikuttaja ryhtyäksesi ehdolle oman osuuskauppasi edustajistoon. Riittää että olet 18 vuotta täyttänyt asiakasomistaja, asut osuuskauppasi toimialueella ja haluat kehittää osuuskauppasi toimintaa.

Asiamiehelle

Jokainen ehdokas valitaan ehdokaslistalta, jonka kokoaa asiamies.

Äänestäjille

Edustajisto on asiakasomistajien edustaja osuuskaupan hallinnossa. Se tekee päätöksiä ja toimii äänitorvena, joka vie osuuskaupan johdolle asiakasomistajien kehitysajatuksia: ideoita ja toiveita kaupan palveluiden parantamiseksi.

Lue lisää Osuuskauppa Keulan edustajiston vaaleista >>

Hyvää joulua jokaiseen kotiin 💗
Tänä vuonna sovimme joulupukin kanssa, että aattona julkaistaan S-mobiilissa mukava jouluyllätys. Osallistu sinäkin yhteiseen joululahjaamme!
 
Löydät S-mobiilista etukupongin, jonka voit lunastaa lahjaksi maksutta. Jokaista lunastettua kuponkia vastaan Keula lahjoittaa 10 € omille Kannustaja-seuroilleen. Lunastamalla kupongin, tuet siis alueemme seurojen ja yhdistyksen tärkeää työtä. Olemme varanneet seuroille joululahjatukea 10 000 €.
 
Jaamme lahjoitusvarat seurojen kanssa tasan ja lisäämme sen heidän normaaliin Kannustaja – tukisummaansa.
 
NÄIN ANNAT JOULULAHJAN
S-mobiili – Oma kauppa – Edut ja vinkit
Lunasta kuponki valitsemalla ”Näytä kassalla”
Valitse sen jälkeen vielä ”Lunasta kuponki” -ja lahjoitus on tehty! Anna lahjasi viimeistään 31.12.2021💚
Tiedot tuen piirissä olevista seuroista: keula.fi/kannustajat
 
#OsuuskauppaKeula #joululahja #Kannustajat #lunastakuponki #lahjoita #teehyvää #seurojemmetueksi #parempipaikkaelää
#lataaSmobiili #maksuton

Osuuskauppa Keulan hallintoneuvosto on päättänyt nimetä kokouksessaan 16.12.2021 seuraavat henkilöt osuuskaupan hallitukseen vuodeksi 2022. Hallituksessa on kaksi uutta jäsentä.

Osuuskauppa Keulan sääntöjen mukaisesti hallituksen puheenjohtajana toimii  osuuskaupan toimitusjohtaja Mika Marttila.

Hallintoneuvosto valitsi keskuudestaan hallintoneuvoston puheenjohtajaksi vuonna 2022 asianajaja, varatuomari Sinikka Kelhän ja varapuheenjohtajaksi henkilöstöpäällikkö Leena Wartiaisen. Hallintoneuvosto hyväksyi kokouksessaan Osuuskauppa Keulan toimintasuunnitelman    vuodelle 2022.

Aiemmin lokakuussa pitämässään kokouksessa Osuuskauppa Keulan edustajisto valitsi hallintoneuvoston jäsenet vuodelle 2022. Hallintoneuvoston kokoonpano on kokonaisuudessaan seuraava:

Virpi Autio

Markus Halkonen

Helena Fabritius

Sinikka Kelhä

Krista Ketonen

Jani Konsi

Kanerva Kuisma

Tatja Penttilä

Jussi Perkkola

Timo Rauvola

Kaija Ruosteenoja

Anna Suominen (uusi)

Mika Suominen

Daniela Tanhua

Tomi Viren

Leena Wartiainen

 

Osuuskauppa Keula on uudistanut laajasti Laitilan liikekeskusta kuluneen vuoden aikana. Perusparannus- ja uudistustyöt ovat nyt aivan loppusuoralla. Uusi Hesburger avattiin kuukausi sitten ja ensi viikolla S-marketin remontti huipentuu, kun uusi sushi-piste avataan ruokatorille. Kauppaa on uudistettu asteittain koko syksy ja joulukuun alusta asiakkaat palkittiin siirtymällä S-ryhmän edullisimpaan suositushinnoitteluun satojen tuotteiden osalta.

Liikekeskuksesta on remontoitu uudet tilat myös Keulan Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteelle. Aikoja on varattavissa jälleen ensi viikosta alkaen. Liikekeskuksen vanha puoli remontoitiin täysin vuosi sitten. Laitilan seurakunta muutti uusiin vuokratiloihin helmikuussa.

 

Kaupan viimeistelytyöt jatkuvat vielä joulukuun ajan ja esimerkiksi pikakassat saadaan asennettua vasta ensi vuoden puolella. Maailmanlaajuinen komponenttipula on aiheuttanut viivytyksiä laitetoimituksiin.

Osuuskauppa Keulan toiminnan kulmakivenä on palauttaa hyvä tulos asiakasomistajilleen. Keula on investoinut viime vuosina laajasti oman alueensa palveluverkostoon. Vuonna 2021 vuoroon tuli Laitilan liikekeskuksen täysmittainen uudistus. Yli 12 vuotta vanhan liikekeskuksen tilat on käyty kauttaaltaan läpi ja erityisesti tilankäyttöä ja energiatehokkuutta parannettu.

 

 

 

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Oletko miettinyt uutta alaa? Opitko paremmin tekemällä kuin lukemalla? Tai kiinnostaako oppiminen oppisopimuksella?

KISÄLLI-koulutuspilotissa alle 30-vuotiaat Rauman alueen nuoret voivat aloittaa uusia tai täydentää kesken jääneitä opintojaan. Yhteistyötä yrityksen ja nuoren välillä rakennetaan asteittain ja tavoitteet asetetaan kunkin nuoren kohdalla yksilöllisesti. Osuuskauppa Keulassa sinulla on mahdollisuus suorittaa osatutkintoja tai koko tutkinto oppisopimuksella. Ole yhteydessä, niin selvitämme mahdollisuutesi työssäoppimiseen.

Tehtävänimikkeenä kokki, tarjoilija tai ravintolatyöntekijä

Työssäoppimisen yksiköt:

Kisälli on Satakunnan TE-toimiston koordinoima koulutuspilotti, jossa lisätään työssäoppimisen mahdollisuuksia Rauman alueen nuorille.

Lisätietoja Kisälli-pilotista antaa Petra Ranta, petra.ranta@te-toimisto.fi tai puh. 0295 045 035

Keulan rekrytointiyhteyshenkilö Maria Hyysalo, maria.hyysalo@sok.fi tai puh. 050 051 4619

Lue lisää toiminnasta: KISÄLLI -koulutuspilotti – TE-palvelut

Kisälli-ilmoitus A4 (pdf)

 

Osuuskauppa Keula on avannut tänään 1.12. Rauman Prismaan huoltopisteen, jossa onnistuu luistinten teroitus ja profilointi sekä pyörän nastarenkaiden vaihto. Pyörähuollon avaamme myöhemmin tulevan talven aikana, kuitenkin hyvissä ajoin ennen kevään kiireistä sesonkia. Tavoitteena on helpottaa asiakkaiden kiireistä arkea tuomalla huoltopalvelut Prismakeskukseen muiden palveluiden lähelle. 

-Olemme saaneet paljon asiakastoiveita juuri korjauspalveluista ja luistinten teroituksista. Pyörämyyntimme kasvaa koko ajan kovaa vauhtia ja tekojäiden myötä myös luistinten säännöllinen huoltaminen on yleistynyt muidenkin kuin aktiiviharrastajien parissa, kertoo toimialajohtaja Sami Junnila.

Olemme palkanneet Keulan huoltopisteeseen ammattitaitoisia työntekijöitä ja jatkamme henkilökunnan kouluttamista talven aikana. Kehitämme nyt huoltopisteen palveluja ja etsimme raumalaisten tarpeisiin parhaiten sopivan palvelukokonaisuuden. 

-Osaava henkilökunta on avainasemassa. Tässä on syntynyt ihan uudenlaisia työpaikkoja meille Keulaan ja asiakasomistajan näkökulmasta on hienoa saada huoltopalveluistakin jatkossa Bonusta, Junnila toteaa.

Huoltopiste palvelee:
ma-pe 7-19
la 7-17
su suljettu

Sisäänkäynti ulkokautta Prisman Kesäpihan vierestä

Osuuskauppa Keulan ensimmäinen ABC-latausasema avataan ABC Tallikedolle tänään tiistaina 9.11.
ABC Kortelaan latausasema saadaan marraskuun aikana. S-ryhmän valtakunnallinen ABC-latausverkosto käsittää vuoden loppuun mennessä jo noin 50 latausasemaa. Lataaminen onnistuu ABC-mobiililla ja lataaminen kerryttää myös Bonusta. Lataussähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa ja asiakas maksaa lataamastaan energiasta kilowattituntiperusteisesti.

Maksu vain ladatusta energiasta, latauksesta Bonusta

Keula ottaa heti asemillaan käyttöön kilowattituntiperusteisen hinnoittelun. Tänään avattavalla ABC Tallikedolla teholataus maksaa 25 snt/kwh ja peruslataus 20 snt/kwh.

Valtakunnallisesti hinnoittelu tapahtuu osuuskauppakohtaisesti, joten siinä on alueellisesti vaihtelua kuten polttonesteiden hinnoissakin. Hinnat näkyvät asemakohtaisesti ABC-mobiilista. ABC-latauksesta saa myös Bonusta ja se kerryttää normaaliin tapaan S-ryhmästä tehtyjen ostosten kuukausittaista bonusostokertymää.

–Otamme heti Tallikedolla käyttöön kilowattituntihinnoittelun, sillä uuden aseman tekniikka mahdollistaa sen käyttöönoton. Hienoa asiakasomistajan kannalta on se, että ABC-lataus kerryttää myös Bonusta, iloitsee Paloluoto.

Lataus onnistuu ABC-mobiililla

ABC-mobiili on sähköauton latauksessa helppokäyttöinen. Latauspiste valitaan selkeän numeroinnin perusteella ja asiointi tapahtuu muutenkin samoin kuin polttonesteitä tankattaessa. ABC-mobiili on ainoa tapa maksaa ABC-latausta, joten mitään muita tunnistautumisvälineitä ei tarvita.

– ABC-mobiili toimii nimenomaan ABC-lataus-tunnuksilla varastetuilla latausasemilla. Keulassa tavoitteena on laajentaa latausverkostoa jokaisen myymälän pihaan. Tarkoituksena on myös korvata nykyiset latauspisteet uusiutuvaa energiaa käyttävällä ABC-latauksella, toimialajohtaja Tanja Paloluoto kertoo.

100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä

S-ryhmän tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Näin ollen myös ABC-latauksen käyttäjät ajavat täysin uusiutuvalla sähköllä.

ABC-latauksen lisäksi ABC-ketjun tavoitteena on etsiä muitakin kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa.

Lisätietoja:
Tanja Paloluoto, toimialajohtaja, puh. 044 031 3160