120-VUOTIAS KEULA UUSIIN ENNÄTYKSIIN VUONNA 2023 Bonusta 1,5 miljoonaa aiempaa enemmän


13.3.2024

Bonusta jaettiin ennätykselliset 7,9 miljoonaa, joka on 1,5 miljoonaa enemmän kuin viime vuonna

Osuuskauppa Keulan juhlavuosi ylsi monella mittarilla historiallisiin ennätyksiin. Tärkeimpänä ennätyksenä voidaan pitää asiakasomistajien saamaa Bonusta. Keula jakoi bonuskumppaniensa kanssa omistajilleen Bonusta ennätykselliset 7,9 milj. € vuonna 2023, joka on lähes puolitoista miljoonaa enemmän kuin vuosi sitten (6,4 milj. €). Myös asiakasomistajien määrä nousi uuteen ennätykseen. Vuoden 2023 lopussa asiakasomistajia oli Keulassa yhteensä 32 605. Asiakasomistajia liittyi Keulaan 1635 kpl, joista kokonaan uusia vihreän kortin käyttäjiä 1205.

-Lokakuu 2023 oli asiakasomistajille erityisen palkitseva, kun Osuuskauppa Keula maksoi Bonuksen tuplana koko kuukauden ajalta tehdyistä ostoksista. Kovimmilla keskittäjillä bonusprosentti nousi jopa 10 prosenttiin. Tuplabonusviikkoja juhlittiin Keulassa myös maaliskuussa sekä kesä-heinäkuun vaihteessa 2023, muistelee toimitusjohtaja Mika Marttila juhlavuoden kohokohtia.

Juhlavuotta 120-vuotias Keula vietti monin tavoin asiakasomistajiensa kanssa. Tammikuussa nautittiin Lumen -valotaidetapahtuman yhteydessä hernekeittoa Kalatorilla ja lokakuun 120-vuotisjuhlapäivänä syötiin munkkikahvit jokaisessa yksikössä. Olimme lisäksi tukemassa mittavasti eri puolilla Keulan toimialuetta järjestettyjä kulttuuri- ja urheilutapahtumia, joihin asiakasomistajat pääsivät joko täysin ilmaiseksi tai muita edullisemmilla hinnoilla. Juhlan kunniaksi asiakasomistajille tarjottiin myös erityisetuja niin S-mobiilissa kuin muissakin kanavissa. Lisäksi kuukausittain arvottiin erilaisia palkintoja kaikkien S-Etukorttia käyttäneiden kesken ja joulukuun kruunasi maksutapaetuarvonta, jonka päävoittona oli 1200 €. Juhlavuosi ylitti odotukset ja kiitosta on saatu paljon.

Osuuskaupan strategian keskiössä on asiakasomistajuus ja työskentely sen eteen, että asiakasomistajien hyötyä sekä palkitsemista kehitetään jatkuvasti. Keskeinen tekijä asiakasomistajahyödylle on kattava ja hyvin hoidettu toimipaikkaverkosto. Suurimpana yksittäisenä investointina tällä hetkellä on huhtikuussa 2024 valmistuva Eurajoen uusi S-market.

-Olemme viime vuosina investoineet miljoonia euroja olemassa olevan verkoston kehittämiseen. Pelkästään vuonna 2023 investoinnit olivat 6,6 miljoonaa euroa, laskee Marttila.

Toimipaikkaverkostoon ja palveluihin tehtyjen investointien lisäksi asiakasomistajat hyötyvät myös Keulan kilpailukykyisistä hinnoista ja kattavasta valikoimasta. Vertailemme hintojamme kilpailijoihimme joka kuukausi laajalla ruokakorilla. Vertailuista saadut tiedot osoittavat, että asiakasomistajamme ovat saaneet edullisimman ruokakorin joka kuukausi keskittämällä ostoksensa Osuuskauppa Keulan kauppoihin.

Palveluiden kehittämisessä ison huomion sai viime vuonna verkkokaupan kehittäminen, kun sympaattiset kuljetusrobotit saapuivat kaupunkiin syyskuussa ja rilaisia noutopisteitä lisättiin entisestään.

Taloudellisessa mielessä Keulan 120 toimintavuosi oli myös onnistunut. Osuuskaupan liikevaihto sekä tulos olivat mittaushistorian parhaat. Liikevaihtoa kertyi 184,2 milj. euroa ja operatiivinen tulos ylsi 6,2 milj. euroon.  Yhteenvetona voidaan todeta, että vuosi 2023 oli erittäin hyvä vuosi Keulalle ja sen asiakasomistajille. 120-vuotias osuuskauppa on varsin virkeässä kunnossa ikäisekseen.

Osuuskauppa Keulan Vuosikertomus 2023 >>