Keula ja LähiTapiola hankkivat 10 sydäniskuria eri puolille Rauman seutua – matkailusaaret ja Pyhäranta saavat ensimmäiset laitteet


30.6.2021

Osuuskauppa Keula ja LähiTapiola Länsi-Suomi hankkivat yhteisvoimin kymmenen defibrillaattoria eli sydäniskuria Rauman seudulle. Keulan yksiköistä laitteet löytyvät ennestään Rauman Prismakeskuksesta sekä Euran ja Laitilan liikekeskuksista. Kylmäpihlajan ja Kuuskajaskarin matkailusaaret sekä Pyhärannan Sale saavat uudet laitteet vielä tämän viikon aikana. 

Syyskuussa sydäniskurit saadaan ABC Kortelaan, S-market Kehätielle ja Säkylään, Äyhön liikekeskukseen, Amarilloon, Kauttuan Saleen sekä Hinnerjoen koululle. Kohteet on valittu täydentämään nykyistä laiteverkostoa. Defibrillaattorit hankitaan raumalaiselta Sandea Oy:ltä.

Osuuskauppa Keula ja LähiTapiola Länsi-Suomi investoivat yhdessä kaikkiaan kymmeneen laitteeseen ja niiden sijoittelu on kartoitettu yhdessä pelastuslaitoksen kanssa. Sijoittelu on suunniteltu siten, että laitteet täydentäisivät mahdollisimman hyvin jo olemassa olevaa sydäniskurien verkostoa eri paikkakunnilla.

-Meidän toimipaikoista ensimmäisenä uuden laitteen saa Pyhärannan Sale. Salen lisäksi toimitamme laitteet Kylmäpihlajaan sekä Kuuskajaskariin. Nämä kohteet ovat kesäkulkijoiden suosikkipaikkoja eli on perusteltua, että nämä saavat ensimmäisenä laitteet, kertoo Osuuskauppa Keulan toimitusjohtaja Mika Marttila.

Kesälomakauden jälkeen syyskuussa ovat vuorossa Hinnerjoen koulu ja kuusi Keulan yksikköä Raumalla, Säkylässä ja Kauttualla.

-Laajat aukiolot ja hyvä sijainti puoltavat laitteiden sijoittamista Keulan omiin yksiköihin. Meillä käy päivittäin paljon ihmisiä paikan päällä, mutta laitteen voi kovassa hädässä myös noutaa tapahtumapaikalle, huomauttaa Marttila.

LähiTapiola Länsi-Suomi koordinoi laitehankinnat raumalaiselta Sandea Oy:ltä. Laitteiden hankintahintaan sisältyy myös käyttökoulutus henkilökunnalle.

-Laitteet turvaavat nopeaa ja joustavaa avunsaantia hätätilanteissa, joissa jokainen minuutti on elintärkeä. Lähdimme mielellämme mukaan hankkeeseen, sillä se sopii erinomaisesti elämänturvayhtiölle ja onhan suurin osa paikallisista asiakkaistamme meille yhteisiä, kertoo markkinointipäällikkö Esa Nummi LähiTapiola Länsi-Suomesta.


Defibrillaattori eli sydäniskuri voi pelastaa ihmishenkiä, sillä sydänpysähdyksen sattuessa aikaa on vain minuutteja

Sydäniskuria eli defibrillaattoria tarvitaan sydänpysähdystilanteessa. Suomessa tapahtuu noin
15 000 sydänpysähdyksestä johtuvaa kuolemaa vuosittain. Sydänpysähdyksen sattuessa nopeus on valttia ja ensisijaisen tärkeää on elvytyksen nopea aloittaminen. Sydäniskureiden avulla voidaan parantaa merkittävästi äkillisestä sydänpysähdyksestä selviämisen ja toipumisen mahdollisuuksia. Sydäniskurin käyttöä ei kannata arastella, koska se neuvoo ääniohjein koko elvytystapahtuman ajan. Sydäniskurilla ei voi vahingoittaa ketään, mutta sillä voi pelastaa ihmishengen.

EDIT.
Kuva päivitetty torstaina 1.7. Pyhärannan Sale sai iskurinsa. Kuvassa Lähi-Tapiola Länsi-Suomen Esa Nummi, Pyhärannan Salen päällikkö Sari Niemi sekä Sandea Oy:n Suvi Sandelin.