Keula päätti toteuttaa suurinvestoinnin Eurajoella


26.4.2023

Mediatiedote 26.4.2023

KEULAN HALLITUKSELTA VIHREÄÄ VALOA EURAJOELLE
Keula päätti toteuttaa suurinvestoinnin
120-vuotias Osuuskauppa Keula on panostanut myymälä- ja ravintolaverkostoonsa vahvasti viime vuosina. Viimeisimpänä suunnittelupöydällä on ollut Eurajoen uuden S-marketin rakentaminen. Keulan hallitus hyväksyi yhdeksän miljoonan investointisuunnitelman tiistain 25.4. kokouksessaan.

Rakennustyöt tontilla käynnistetään saman tien ja valmista tulee kesään 2024 mennessä. Urakoitsijoiksi on valittu Keulan toimintatapojen mukaisesti toimialueemme urakoitsijoita.

S-marketin neliöt kaksinkertaistuvat, parkkitila moninkertaistuu, valikoima laajenee ja uusi ruokatori palvelee myös lounas- ja kahvila-asiakkaita. Energiatehokkaan rakennuksen katolle asennetaan aurinkovoimala, ja pihaan saadaan uusi ABC:n tankkauspiste laajalla polttoainevalikoimalla. Tontille on suunnitteilla myös ABC Carwash -autopesuyksikkö.

Osuuskauppa Keula juhli viimeksi harjannostajaisia Eurajoella vuonna 2000, kun nykyinen S-market rakennettiin. Nyt 23-vuotias kaupparakennus on käynyt liian ahtaaksi ja Keulan hallitus vahvisti suunnitelman kokonaan uuden marketyksikön rakentamiselle keskustaan vanhan 8-tien varteen. Hanke käynnistyy välittömästi tontin maanmuokkaustöillä. Urakoinnista vastaavat Maarakennus Jalonen Oy, Rauman RS-Rakennus Oy, Sähköurakointi Simpanen, Satatech Talotekniikka Oy, LVT-Putki Oy sekä LVI-Säätölaitepalvelu Mäkinen Oy.

Eurajoen uusi myymäläkiinteistö lämpenee maalämmöllä ja katolle asennetaan aurinkovoimala, jonka kokonaisteho on noin 150 kWp. Valaistus toteutetaan led-valaisimilla. Kiinteistöön rakennetaan hukkalämmön talteenotto vähentämään lämmitystarvetta. Kylmälaitos tulee olemaan energiatehokas hiilidioksidilaitos.

-Kiinteistön rakentavat toimialueemme urakoitsijat ja rakennuksen energialuokitus tulee olemaan A-luokka. Siitä olemme erityisen ylpeitä, toteaa Keulan toimitusjohtaja Mika Marttila.

Rakennettavan kiinteistön koko on lähes 3000 neliötä. S-marketin liiketoiminnan neliöt kaksinkertaistuvat nykyisestä, joten valikoimat kasvavat merkittävästi kaikissa tuoteryhmissä. Piha-alueelle saadaan nykyiseen S-marketiin verrattuna moninkertainen määrä leveitä parkkipaikkoja.

-Uuden S-market -konseptin mukaiseen myymälään tulee paikkakunnan suurin ruokatori ja kahvila. Lounasta voi nauttia S-marketin ruokatorin yhteyteen valmistuvassa lounaskahvilassa. Lisäksi tavoitteena on tarjota eurajokelaisille erittäin kilpailukykyinen hintataso, lupaa toimialajohtaja Sami Junnila.

Uusittu S-market tarjoaa asiakkaille tilavan ja selkeän myymälän nykyaikaisilla kalusteratkaisuilla. Verkkokauppaostokset ovat noudettavissa helposti sisäänkäynnin yhteyteen tulevista lokerikoista, jotka palvelevat asiakkaita laajoin aukioloajoin.

Uuden ABC automaattiaseman polttonestevalikoima laajenee merkittävästi. Uusia laatuja tuodaan mittarikentälle 3 kpl: E85, uusiutuva diesel ja polttoöljy. Laatuja tulee siis yhteensä 6 eli kattava valikoima autoilevien asiakkaiden tarpeisiin. Lisäksi liikekeskukseen tulee suurteholatauspisteet sähköautoille.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Mika Marttila, puh. 044 733 0210 (26.4. klo 14 jälkeen)
toimialajohtaja Tanja Paloluoto, puh. 0440 313 160
toimialajohtaja Sami Junnila, puh. 0440 721 373