Osuuskauppa Keula uudistaa Tallikedon liikepaikkaa


9.7.2020

Osuuskauppa Keulassa on päädytty uudistamaan Tallikedon liikepaikka. Pitkät perinteet ja mielenkiintoinen ”bensis-historia” saavat nyt uuden luvun hieman erilaisessa muodossa, kun huonokuntoisen rakennuksen kahvila, myymälä ja autopesu puretaan. Tilalle rakennetaan uusi kaksikaistainen autopesuhalli sekä mittarikenttä, johon saadaan tarjolle myös toivottua E85 -polttoainelaatua.

Tallikedon uudistushanke käynnistyy tulevan syyskuun alussa nykyisen kiinteistön ja mittarikentän purkutöillä. Samalla tarkistetaan myös maaperän kunto ja tontin maaperä puhdistetaan huolellisesti.

-Puhdistukseen on varattu yksinkertaisesti sanottuna sekä aikaa että rahaa. Se tehdään huolellisesti ja olemme pyrkineet varautumaan myös mahdollisiin yllätyksiin. Toivottavasti kaikki sujuu kuitenkin hienosti, toteaa Osuuskauppa Keulan toimitusjohtaja Mika Marttila.

Purku- ja maaperätöiden jälkeen tontille rakennetaan uusi mittarikenttä eli tankkausasema jää liikepaikalle palvelemaan asiakkaita jatkossakin.

-Asiakkaat ovat pyytäneet meiltä kovasti E85 -polttoainelaatua ja nyt voimme tämän uudistuksen yhteydessä sen toteuttaa, iloitsee toimialajohtaja Tanja Paloluoto.

 Mittarikentän uudistuksen lisäksi Keula rakentaa Tallikedolle uudenaikaisen autopesuhallin, johon tulee kaksi pesupaikkaa.

-Autopesu on meille erittäin tärkeä palvelumuoto. Haluamme kehittää sitä ja vastata paremmin asiakkaiden tarpeisiin. Uusi pesuhalli tulee olemaan toimivampi ja monipuolisempi. Tietysti pyrimme myös parantamaan uudistuksella saatavuutta, kun kaksi autoa mahtuu pesuun samaan aikaan, selvittää Paloluoto.

Osuuskaupassa on laskettu ja mietitty projektia monesta näkökulmasta ja päädytty mittarikentän ja pesuhallin rakentamiseen. Nykyinen huonokuntoinen rakennus on tullut elinkaarensa päähän, mutta uutta kahvila- ja myymälätoimintaa ei ole kannattavaa enää rakentaa tälle liikepaikalle. Rauman kaupunki on juuri hyväksynyt rakennusluvan pesuhallin rakentamiselle, joten projekti voi käynnistyä Osuuskauppa Keulan verkoston kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Tallikedon uudistusprojekti valmistuu arviolta syksyllä 2021. Liikenneasema Talliketo on auki viimeisen päivän 28.8.2020. Tallikedon henkilökunta siirtyy työskentelemään Keulan muihin yksiköihin.