Rauman Prismaan Kerää ja skannaa -palvelu


23.8.2022

Osuuskauppa Keula avaa asiakasomistajilleen uuden ”kerää ja skannaa” -palvelun Rauman Prismassa. Palvelumallissa asiakas kerää ostoksensa suoraan ostoskasseihin ja skannaa ne itse jo myymälää kiertäessä. Lopuksi ostokset maksetaan tulostuskuitin avulla ilman perinteistä kassavaihetta. Palveluun on oltu S-ryhmän pilottikohteissa erittäin tyytyväisiä.

S-ryhmä haluaa tarjota asiakkailleen erilaisia asiointitapoja: verkkokauppa, pikakassa, perinteinen linjakassa sekä ”kerää ja skannaa” muodostavat kokonaisuuden, josta jokainen voi löytää itselleen sopivan asiointitavan.

Ostoskierroksen aikana käytettävät itseskannauspalvelut ovat suosittuja esimerkiksi Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Näissä maissa paikoin jopa puolet asiakkaista skannaa ostokset jo niitä kerätessään.

– Kerää ja skannaa -mallia on testattu S-ryhmän pilottikohteissa parin vuoden ajan ja palaute on ollut erittäin positiivista. Asioinnin helppous, sitä se on eli totta kai mekin haluamme näin hyvän jutun meille Raumalle, toteaa toimialajohtaja Sami Junnila.

Uusia asiointimalleja etsitään aktiivisesti helpottamaan kiireisten ihmisten arkea. Teknologia mahdollistaa nykypäivänä uudenlaisen tavan asioida myös kivijalkaliikkeissä. Esimerkiksi viime vuosina kauppoihin tuodut pikakassat on otettu positiivisesti vastaan niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin puolelta.

– Henkilökunta on tyytyväistä ja innoissaan uusista palvelumalleista. On hyvä muistaa, että tässä pystytään myös monipuolistamaan kaupan henkilökunnan työtehtäviä, kertoo Rauman Prisman palvelupäällikkö Rita Sippola.

– Meillä alkaa olla työvoimapulaa myös kaupoissa, joten kenenkään ei tarvitse olla huolissaan työpaikkojen vähenemisestä. Työntekijät jaksavat työssään paremmin, kun tehtävät ovat monipuolisempia, lisää Junnila.

Palvelua kiittävät erityisesti ison ostoskorin asiakkaat

Sisäänkäynnin luokse sijoitetaan käsiskannerit ja ohjeet palvelun käyttämiseen. Henkilökunta opastaa rekisteröitymisessä ja laitteen käytössä. Asiakas nappaa sisäänkäynniltä mukaansa käsiskannerin ja skannaa ostoksensa sitä mukaa kun kerää niitä ostoskassiin. Pikakassojen luota löytyy käsiskannerin palautuspiste. Palautuksen yhteydessä tulostetaan koontikuitti, joka maksetaan normaalisti kassalla. Kassalla siis skannataan sutjakasti vain yksi viivakoodi, vaikka ostoksia olisi kertynyt monta kassillista.

Kassalla jää kokonaan yksi vaihe pois, kun tavaroita ei tarvitse erikseen purkaa ja pakata uudelleen. Positiivisessa palautteessa korostuvat helppous, nopeus sekä se, miten henkilökunta on apuna uuden palvelun käytössä.

Palvelun saa käyttöönsä, kun näyttää myymälän sisäänkäynnin luona olevan kalusteen lukijalle S-Etukorttia. Ensimmäisellä kerralla hyväksytään käyttöehdot, seuraavilla pelkkä S-Etukortin vilautus vapauttaa käsiskannerin. Palvelu on suunnattu S-ryhmän asiakasomistajille.

 

Lisätiedot:
toimialajohtaja Sami Junnila, puh. 044 072 1373