Tallikedon uusien tankkaus- ja pesupalveluiden rakentaminen alkanut-valmista odotetaan heinäkuun lopussa


19.5.2021

Osuuskauppa Keula teki vuosi sitten raskaan päätöksen, kun perinteikäs Tallikedon kahvila- ja huoltamorakennus päätettiin purkaa uuden tieltä.  Huonokuntoisen rakennuksen lisäksi myös tontin maa-aines vaihdettiin uuteen ja maaperää puhdistettiin. Nyt tontilla on aloitettu uusien tankkaus- ja pesupalveluiden rakentaminen ja uudet polttoainesäiliöt asennetaan maahan tänään keskiviikkona. Kaksikaistainen autopesuhalli ja uudenaikaisia polttoainelaatuja sisältävä mittarikenttä valmistuvat heinäkuun aikana. Sähköautojen latauspiste saadaan Tallikedolle syksyllä.

Tallikedon purku- ja maaperätyöt maksoivat Osuuskauppa Keulalle lähes 600 000 euroa. Tontin puhdistaminen saastuneesta maasta ja betonista oli kuitenkin välttämätöntä pitkän huoltamohistorian vuoksi. Nyt maaperänäytteet on hyväksytty ja uuden mittarikentän polttoainesäiliöt asennetaan maahan loppuviikon aikana.

-Nyt pääsemme rakentamaan turvallisesti uutta Talliketoa asiakkaillemme. Pitkä odotus päättyy heinäkuun lopulla, jolloin uusien palvelujen odotetaan olevan käytössä, kertoo toimialajohtaja Tanja Paloluoto.

Tankkausasemalta jatkossa useita uusia laatuja

Asiakkaat ovat pyytäneet Keulalta jo pitkään E85 -polttoainelaatua ja Tallikedon uudistuksen yhteydessä raumalaisten toiveet toteutuvat.

-E85 polttoainelaatua ei myydä tällä hetkellä Raumalla millään tankkausasemalla, joten olemme tietenkin erittäin tyytyväisiä voidessamme palvella asiakkaitamme myös tämän polttoainelaadun osalta, iloitsee Paloluoto.

Muut polttoainelaadut ovat 95E10, 98E5, Smart Diesel ja polttoöljy. Myyntiin tulee myös uutuutena AdBlue-urealiuos sekä syksyllä S-ryhmän valikoimiin saatava uusiutuva Diesel.

Tallikedon mittarikentän automaatista saa jatkossa myös polttoöljyä omaan kanisteriin. Ympäristöystävällisyyttä arvostaville sähköautoilijoille rakennetaan uusiutuvaa energiaa käyttävät S-ryhmän latauspisteet syksyn 2021 aikana.

Autopesukaistoille jonokamera, aikalaskuri ja mobiilimaksaminen

Mittarikentän uudistuksen lisäksi Keula rakentaa Tallikedolle uudenaikaisen autopesuhallin, johon tulee kaksi pesupaikkaa. Tuplakaistat saavat jonotuskamerat ja jäljellä olevan pesuajan näytön, joista asiakkaat voivat seurata jonotustilannetta myös etänä.

-Aikalaskurin avulla on mahdollista valita nopeammin vapautuva pesuväylä, jolloin myös reilun pelin henki toteutuu. Toisaalta koko jonotustilannetta voi arvioida jo kotoa käsin ja välttää ruuhkia, summaa Tanja Paloluoto.

Kaikki Tallikedon palvelut voi maksaa jatkossa kätevästi ABC-mobiililla tai maksukorteilla.