Osuuskauppa Keulan ensimmäinen ABC-latausasema avataan ABC Tallikedolle tänään tiistaina 9.11.
ABC Kortelaan latausasema saadaan marraskuun aikana. S-ryhmän valtakunnallinen ABC-latausverkosto käsittää vuoden loppuun mennessä jo noin 50 latausasemaa. Lataaminen onnistuu ABC-mobiililla ja lataaminen kerryttää myös Bonusta. Lataussähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa ja asiakas maksaa lataamastaan energiasta kilowattituntiperusteisesti.

Maksu vain ladatusta energiasta, latauksesta Bonusta

Keula ottaa heti asemillaan käyttöön kilowattituntiperusteisen hinnoittelun. Tänään avattavalla ABC Tallikedolla teholataus maksaa 25 snt/kwh ja peruslataus 20 snt/kwh.

Valtakunnallisesti hinnoittelu tapahtuu osuuskauppakohtaisesti, joten siinä on alueellisesti vaihtelua kuten polttonesteiden hinnoissakin. Hinnat näkyvät asemakohtaisesti ABC-mobiilista. ABC-latauksesta saa myös Bonusta ja se kerryttää normaaliin tapaan S-ryhmästä tehtyjen ostosten kuukausittaista bonusostokertymää.

–Otamme heti Tallikedolla käyttöön kilowattituntihinnoittelun, sillä uuden aseman tekniikka mahdollistaa sen käyttöönoton. Hienoa asiakasomistajan kannalta on se, että ABC-lataus kerryttää myös Bonusta, iloitsee Paloluoto.

Lataus onnistuu ABC-mobiililla

ABC-mobiili on sähköauton latauksessa helppokäyttöinen. Latauspiste valitaan selkeän numeroinnin perusteella ja asiointi tapahtuu muutenkin samoin kuin polttonesteitä tankattaessa. ABC-mobiili on ainoa tapa maksaa ABC-latausta, joten mitään muita tunnistautumisvälineitä ei tarvita.

– ABC-mobiili toimii nimenomaan ABC-lataus-tunnuksilla varastetuilla latausasemilla. Keulassa tavoitteena on laajentaa latausverkostoa jokaisen myymälän pihaan. Tarkoituksena on myös korvata nykyiset latauspisteet uusiutuvaa energiaa käyttävällä ABC-latauksella, toimialajohtaja Tanja Paloluoto kertoo.

100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä

S-ryhmän tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Näin ollen myös ABC-latauksen käyttäjät ajavat täysin uusiutuvalla sähköllä.

ABC-latauksen lisäksi ABC-ketjun tavoitteena on etsiä muitakin kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa.

Lisätietoja:
Tanja Paloluoto, toimialajohtaja, puh. 044 031 3160

ABC ja CarWash Talliketo avattiin asiakkaille tiistaina 10.8.2021. Tallikedolta on nyt saatavilla Rauman laajin polttoainevalikoima, tutut tankkauslaadut sekä vihreämmät uutuudet: EKO E85 – korkeaseosetanolipolttoneste, Nero – uusiutuva diesel sekä AdBlue – urealiuos. Myös polttoöljyä saa pistoolista ja tuulilasinpesunesteen tankkaus on tulossa myöhemmin.

Kaksikaistainen ABC CarWash tuplapesuhalli on avoinna 24/7. Uutena palveluna mm. jonotuskamera, jonka avulla voi seurata jonotustilannetta kännykkään ladattavasta ABC-mobiilista. Ajannäyttö pesuhallin ovella näyttää seuraavalle asiakkaalle jäljellä olevan jonotusajan. Sarjapesut on helppo ostaa ABC-mobiililla ja ne kulkevat aina mukana ilman erillisiä lippusia. Myös kuukausipesuja on mahdollista ostaa ABC-mobiilin kautta myöhemmässsä vaiheessa. Pesulaadut ja hinnasto>>

Sähköautojen latauspiste uusiutuvalla energialla saadaan käyttöön lokakuussa.

Lue aiemmat tiedotteet Tallikedon urakasta täältä>>

Osuuskauppa Keula ja LähiTapiola Länsi-Suomi hankkivat yhteisvoimin kymmenen defibrillaattoria eli sydäniskuria Rauman seudulle. Keulan yksiköistä laitteet löytyvät ennestään Rauman Prismakeskuksesta sekä Euran ja Laitilan liikekeskuksista. Kylmäpihlajan ja Kuuskajaskarin matkailusaaret sekä Pyhärannan Sale saavat uudet laitteet vielä tämän viikon aikana. 

Syyskuussa sydäniskurit saadaan ABC Kortelaan, S-market Kehätielle ja Säkylään, Äyhön liikekeskukseen, Amarilloon, Kauttuan Saleen sekä Hinnerjoen koululle. Kohteet on valittu täydentämään nykyistä laiteverkostoa. Defibrillaattorit hankitaan raumalaiselta Sandea Oy:ltä.

Osuuskauppa Keula ja LähiTapiola Länsi-Suomi investoivat yhdessä kaikkiaan kymmeneen laitteeseen ja niiden sijoittelu on kartoitettu yhdessä pelastuslaitoksen kanssa. Sijoittelu on suunniteltu siten, että laitteet täydentäisivät mahdollisimman hyvin jo olemassa olevaa sydäniskurien verkostoa eri paikkakunnilla.

-Meidän toimipaikoista ensimmäisenä uuden laitteen saa Pyhärannan Sale. Salen lisäksi toimitamme laitteet Kylmäpihlajaan sekä Kuuskajaskariin. Nämä kohteet ovat kesäkulkijoiden suosikkipaikkoja eli on perusteltua, että nämä saavat ensimmäisenä laitteet, kertoo Osuuskauppa Keulan toimitusjohtaja Mika Marttila.

Kesälomakauden jälkeen syyskuussa ovat vuorossa Hinnerjoen koulu ja kuusi Keulan yksikköä Raumalla, Säkylässä ja Kauttualla.

-Laajat aukiolot ja hyvä sijainti puoltavat laitteiden sijoittamista Keulan omiin yksiköihin. Meillä käy päivittäin paljon ihmisiä paikan päällä, mutta laitteen voi kovassa hädässä myös noutaa tapahtumapaikalle, huomauttaa Marttila.

LähiTapiola Länsi-Suomi koordinoi laitehankinnat raumalaiselta Sandea Oy:ltä. Laitteiden hankintahintaan sisältyy myös käyttökoulutus henkilökunnalle.

-Laitteet turvaavat nopeaa ja joustavaa avunsaantia hätätilanteissa, joissa jokainen minuutti on elintärkeä. Lähdimme mielellämme mukaan hankkeeseen, sillä se sopii erinomaisesti elämänturvayhtiölle ja onhan suurin osa paikallisista asiakkaistamme meille yhteisiä, kertoo markkinointipäällikkö Esa Nummi LähiTapiola Länsi-Suomesta.


Defibrillaattori eli sydäniskuri voi pelastaa ihmishenkiä, sillä sydänpysähdyksen sattuessa aikaa on vain minuutteja

Sydäniskuria eli defibrillaattoria tarvitaan sydänpysähdystilanteessa. Suomessa tapahtuu noin
15 000 sydänpysähdyksestä johtuvaa kuolemaa vuosittain. Sydänpysähdyksen sattuessa nopeus on valttia ja ensisijaisen tärkeää on elvytyksen nopea aloittaminen. Sydäniskureiden avulla voidaan parantaa merkittävästi äkillisestä sydänpysähdyksestä selviämisen ja toipumisen mahdollisuuksia. Sydäniskurin käyttöä ei kannata arastella, koska se neuvoo ääniohjein koko elvytystapahtuman ajan. Sydäniskurilla ei voi vahingoittaa ketään, mutta sillä voi pelastaa ihmishengen.

EDIT.
Kuva päivitetty torstaina 1.7. Pyhärannan Sale sai iskurinsa. Kuvassa Lähi-Tapiola Länsi-Suomen Esa Nummi, Pyhärannan Salen päällikkö Sari Niemi sekä Sandea Oy:n Suvi Sandelin.

 

Osuuskauppa Keulan toiminnan kulmakivenä on palauttaa hyvä tulos asiakasomistajilleen. Keula on investoinut viime vuosina laajasti oman alueensa palveluverkostoon. Syksyllä vuorossa on Laitilan liikekeskuksen täysmittainen uudistus. Yli 12 vuotta vanhan liikekeskuksen tilat uudistetaan kauttaaltaan ja erityisesti tilankäyttöä ja energiatehokkuutta parannetaan.

Laitilan Hesburger ja S-marketin uusi ruokatori rakennetaan täydentämään toisiaan. Ravintolasalissa voi nauttia jatkossa sekä Hesburgerin että ruokatorin tuotteita.

Keulan ravintolaliiketoiminta Laitilassa keskitettiin alkuvuodesta vain Hesburgeriin. Uudistuksen myötä asiakkaat tulevat saamaan jälleen laajemmat ravintolapalvelut käyttöönsä, kun S-marketiin rakennetaan monipuolisesti palveleva ruokatori lähelle Hesburgeria.

– Laitila on kehittänyt myyntiä viime vuosien aikana vahvasti ja on hienoa saada toteuttaa meille uuden konseptin Hesburger-ravintola, kertoo toimialajohtaja Tanja Paloluoto.

S-marketin ruokatorin yhteyteen on tulossa myös uusi paistopiste, jossa paistetaan tuoretta leipää ja leivonnaisia joka päivä. Asiakaskokemuksen parantaminen ja valikoiman laajennus ovat myymäläuudistuksen keskiössä.

– S-marketin myymälätila kasvaa usealla sadalla neliöllä ja valikoima noin kahdella tuhannella tuotteella. Ruokatorilla Kivikylän mestarit loihtivat lämpimät ruuat ja palvelutiskiltä löytyvät kylmät ruuat ja lisäkkeet. Vitriinistä sitten kahvileivät herkutteluun, kertoo toimialajohtaja Sami Junnila.

Uusi S-marketin myymälämiljöö korostaa esillepanoja ja vastuullisuutta. Kylmäkalusteet uusitaan energiatehokkaiksi ja ympäristöystävällisiksi. Pikakassat tulevat helpottamaan nopeaa asiointia ja ruuan noutopisteeseen saadaan lisäpalveluna kätevät noutolokerikot.

Laitilan liikekeskuksen uudistus käynnistyy elokuussa ja valmistuu loppuvuoden aikana. Kiinteistöön saadaan uudistuksen yhteydessä myös uusia vuokratiloja.

 

Osuuskauppa Keula teki vuosi sitten raskaan päätöksen, kun perinteikäs Tallikedon kahvila- ja huoltamorakennus päätettiin purkaa uuden tieltä.  Huonokuntoisen rakennuksen lisäksi myös tontin maa-aines vaihdettiin uuteen ja maaperää puhdistettiin. Nyt tontilla on aloitettu uusien tankkaus- ja pesupalveluiden rakentaminen ja uudet polttoainesäiliöt asennetaan maahan tänään keskiviikkona. Kaksikaistainen autopesuhalli ja uudenaikaisia polttoainelaatuja sisältävä mittarikenttä valmistuvat heinäkuun aikana. Sähköautojen latauspiste saadaan Tallikedolle syksyllä.

Tallikedon purku- ja maaperätyöt maksoivat Osuuskauppa Keulalle lähes 600 000 euroa. Tontin puhdistaminen saastuneesta maasta ja betonista oli kuitenkin välttämätöntä pitkän huoltamohistorian vuoksi. Nyt maaperänäytteet on hyväksytty ja uuden mittarikentän polttoainesäiliöt asennetaan maahan loppuviikon aikana.

-Nyt pääsemme rakentamaan turvallisesti uutta Talliketoa asiakkaillemme. Pitkä odotus päättyy heinäkuun lopulla, jolloin uusien palvelujen odotetaan olevan käytössä, kertoo toimialajohtaja Tanja Paloluoto.

Tankkausasemalta jatkossa useita uusia laatuja

Asiakkaat ovat pyytäneet Keulalta jo pitkään E85 -polttoainelaatua ja Tallikedon uudistuksen yhteydessä raumalaisten toiveet toteutuvat.

-E85 polttoainelaatua ei myydä tällä hetkellä Raumalla millään tankkausasemalla, joten olemme tietenkin erittäin tyytyväisiä voidessamme palvella asiakkaitamme myös tämän polttoainelaadun osalta, iloitsee Paloluoto.

Muut polttoainelaadut ovat 95E10, 98E5, Smart Diesel ja polttoöljy. Myyntiin tulee myös uutuutena AdBlue-urealiuos sekä syksyllä S-ryhmän valikoimiin saatava uusiutuva Diesel.

Tallikedon mittarikentän automaatista saa jatkossa myös polttoöljyä omaan kanisteriin. Ympäristöystävällisyyttä arvostaville sähköautoilijoille rakennetaan uusiutuvaa energiaa käyttävät S-ryhmän latauspisteet syksyn 2021 aikana.

Autopesukaistoille jonokamera, aikalaskuri ja mobiilimaksaminen

Mittarikentän uudistuksen lisäksi Keula rakentaa Tallikedolle uudenaikaisen autopesuhallin, johon tulee kaksi pesupaikkaa. Tuplakaistat saavat jonotuskamerat ja jäljellä olevan pesuajan näytön, joista asiakkaat voivat seurata jonotustilannetta myös etänä.

-Aikalaskurin avulla on mahdollista valita nopeammin vapautuva pesuväylä, jolloin myös reilun pelin henki toteutuu. Toisaalta koko jonotustilannetta voi arvioida jo kotoa käsin ja välttää ruuhkia, summaa Tanja Paloluoto.

Kaikki Tallikedon palvelut voi maksaa jatkossa kätevästi ABC-mobiililla tai maksukorteilla.

Osuuskauppa Keula solmi alkuvuodesta monipuolisen yhteistyösopimuksen John Nurmisen Säätiön kanssa, jonka Puhdas Itämeri -hankkeella parannetaan Itämeren tilaa konkreettisesti. Keula lanseeraa tänään uuden tuotteen myyntiin, jonka tuotosta osa lahjoitetaan Puhas Itämeri -hankkeen hyväksi.

Keula tuo kauppoihinsa paikallisesti Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla tuotetun Tyrsky Vichyn (0,99 €/tölkki sis. pantti). Jokaisesta tuotteesta lahjoitetaan 10 senttiä säätiölle Puhdas Itämeri -hankkeeseen.

Sammuta janosi -pelasta meremme!

Lue aiempi uutinen Keulan ja John Nurmisen Säätiön yhteistyösopimuksesta:
Keula ja John Nurmisen Säätiö solmivat sopimuksen Itämeren suojelemiseksi – Yhteistyössä korostuu meriympäristön ja kulttuuriperinnön suojelu – KEULA

Osuuskauppa Keula on investoinut alkuvuonna erityisesti maaseutuun ja kylien palveluihin. Nyt Sale Lapin uudistus on valmis. Lähes miljoonan euron remontti onnistuttiin viemään läpi tiukassa aikataulussa ja kauppa avaa ovensa suunnitellusti tänään torstaina.

Uudistuksen keskiöön on nostettu asiakaskokemuksen parantaminen, tuotevalikoiman laajentaminen sekä energiatehokkuuteen panostaminen. Lapissa täysin uutta on aulan kahvilatila ja S-ryhmän uuden Sale-konseptin mukainen ilme. Asiakkaita palvellaan jatkossa myös laajennetuin aukioloin klo 7-22 ja sunnuntaisin klo 9-22.

Maaseudun Saleissa koetaan vahvaa yhteisöllisyyttä ja Keula haluaa tarjota monipuolisia palveluita lähellä asiakasta. Myymälän ilme noudattelee S-ryhmässä juuri uudistettua Sale-konseptin visuaalista ulkoasua.

-Olemme tuoneet Lapin Saleen uutena kahvilapalvelun eli asiakkailla on mahdollisuus nautiskella kahvit tässä kaupalla ja vaihtaa kuulumisia kaikessa rauhassa, kertoo marketkaupan toimialajohtaja Sami Junnila.

-Paistamme itse tuoreita lämpimäisiä ja tietenkin aulassa voi nauttia vaikka jäätelön tai lounassalaatin. Uskomme, että tämä on myös mökkiläisille ja vaikkapa Sammallahdenmäen retkeilijöille mukava lisäpalvelu, kuvailee Junnila.

Lapin Salen tiloissa jatkaa edelleen myös Postin palvelupiste. Erityisesti korona-aika on osoittanut, että postipalveluiden kysyntä on selvässä kasvussa ja palvelun pitää toimia sujuvasti ruuhka-aikaankin.

Asiakaskokemukseen ja asioinnin helppouteen on panostettu myös uusien pikakassojen avulla. Pikakassat mahdollistavat nopean ja joustavan asioinnin.

-Keulassa pikakassoja on testattu noin kaksi vuotta ja ne saavat asiakkailta jatkuvasti paljon kiitosta. Halusimme tuoda tämän mahdollisuuden myös Lappiin, toteaa toimialajohtaja Sami Junnila.

Salen kaikki esillepanot ja kalusteet on uudistettu, joten tuotevalikoimaa saadaan laajennettua uudistuksen yhteydessä sadoilla uusilla tuotteilla. Junnila kannustaa asiakkaita antamaan rohkeasti palautetta valikoimasta henkilökunnalle, jotta kauppaan saadaan toivottuja tuotteita myyntiin.

-Erityiskiitos myös upealle henkilökunnallemme, jonka ansiosta uudistus on onnistuttu viemään näin sujuvasti läpi, kiittää Junnila.

Syksyllä 120 vuotta täyttänyt Rauman Energia on pohtinut sopivaa tapaa luoda uudenlainen elämys, josta olisi iloa mahdollisimman monelle. Talven pimetessä syntyi ajatus Rauman omasta valotaidetapahtumasta.

–Haluamme aina toimia Rauman hyväksi. Juhlavuotemme kunniaksi olemme pohtineet erilaisia tapahtumia, mutta vallitsevat olosuhteet ovat vaikeuttaneet suunnitelmien toteuttamista. Onneksi nyt löytyi tapa, jolla voimme ilahduttaa ihmisiä ja samalla tehdä Rauman talvesta kiinnostavamman, Rauman Energian toimitusjohtaja Marko Haapala tiivistää.

Alkutalven ideoinnin tuloksena syntyi Lumen-valotaideviikko, jonka aikana raumalaisia kohteita valaistaan erilaisin valotekniikoin koko viikon ajaksi. Lumen-valotaideviikkoa vietetään 22.–30. tammikuuta 2021, jolloin kohteiden valotaideteokset ovat ihasteltavissa turvallisesti omaan tahtiin joka ilta.

Valot syttyvät reitille, joka kulkee Unescon maailmanperintökohde Vanhan Rauman läpi aina Kanalin rantaan asti. Tarkemmat tiedot Lumen-viikon kohteista julkaistaan tammikuun alussa.

–Kun ryhdyimme edistämään uudenlaisen valotaidetapahtuman syntymistä Raumalle, huomasimme nopeasti, että vastaanotto on erittäin myönteinen. Toinen lähes 120-vuotias eli Osuuskauppa Keula lähti matkaamme innokkaasti kuten myös muut elämyksen mahdollistavat kumppanit, Haapala kiittelee.

Osuuskauppa Keulan asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Johanna Sainio kertoo, että Keula on juuri päivittänyt strategiaansa ja keskiöön on nostettu vahvasti vastuu ihmisistä ja ympäristöstä.

–Teemme yhdessä paremman paikan elää. Pyyntö osallistua valotaideviikkoon on juuri sellaista yhdessä tekemistä ja hyvän arjen iloa, jossa haluamme olla näkyvästi mukana.

–Keula on koko Rauman seudun ikioma osuuskauppa ja toivomme valotaiteen houkuttelevan lähiseuduiltakin väkeä nauttimaan ulkoilusta, kulttuurista ja palveluista. Reilun viikon ajanjaksolla kohteet ovat varmasti turvallisesti saavutettavissa ja noudatamme tarkasti annettuja ohjeistuksia, kertoo Sainio.

Sen lisäksi, että jokainen voi osallistua tapahtumaan kävellen, Rauman Energia haluaa kannustaa raumalaisia valaisemaan Lumen-valotaideviikkoa omilla valotaideteoksillaan. Erityisesti toiveena on saada mukaan kaikki kohteiden lähistöllä asuvat sekä samoilla alueilla toimivat yritykset ja yhteisöt.

Valotaideviikon teknisestä toteutuksesta vastaa tapahtumatekniikkaan erikoistunut Mixa.fi. Lumen-viikon kaikki kohteet ovat eri taiteilijoiden käsialaa ja kaikilla kohteilla on oma tarinansa.

Elämystä ovat mahdollistamassa myös Rauman kaupunki, Rauman seurakunta, raumalainen viestintä- ja mainostoimisto Bonde sekä Rakastunut Raumaan -yhteisö.

Lumen-valotaideviikon tarkempia tietoja päivitetään nettisivuille lumenrauma.fi ja tapahtumaan liittyvää uutisointia voi seurata myös Rauman Energian somekanavissa sekä aihetunnisteella #lumenrauma

Me Osuuskauppa Keulassa otamme erittäin vakavasti asiakkaidemme ja työntekijöidemme turvallisuuden. Teemme kaikkemme koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi ja turvallisen asiointiympäristön saavuttamiseksi. Seuraamme jatkuvasti tapahtumia yksiköissämme ja noudatamme alueellisten viranomaisten ohjeistuksia tarkasti. Saamme tällä hetkellä asiakaspalautetta erityisesti turvavälien noudattamiseen ja maskien käyttöön liittyen. Tällä hetkellä (21.11.) noudatamme kiihtymisvaiheen ohjeistuksia.

Käytämme S-ryhmässä Covid-19 tartunnoilta suojautumisessa ensisijaisesti pleksiä tai kokovisiiriä, riittävää eli yhden-kahden metrin turvaetäisyyttä sekä hyvää käsi- ja siivoushygieniaa. Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisara- tai kosketustartuntana, kun henkilö yskii tai aivastaa, joten pärskeiltä suojautuminen plekseillä ja visiireillä suojaa tehokkaasti niin henkilökuntaa kuin asiakasta. Kasvomaskia käytetään silloin, kun suojautuminen ei ole mahdollista pleksin takaa.

Pyydämme myös asiakkaitamme kiinnittämään erityistä huomioita turvallisuusohjeiden noudattamiseen.

1. Asioithan meillä vain täysin terveenä. Sairaana tai karanteenissa kaupassakäynti on kielletty.
2. Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä.
3. Pyydämme käyttämään aktiivisesti käsidesiä ja pesemään kädet huolellisesti aina kun mahdollista.
4. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, laita hiha suusi suojaksi. Älä yski suoraan käsiin.
5. Turvaväli henkilökuntaan ja muihin asiakkaihin on vähintään 1 metri. Tätä noudatetaan myös kassajonoissa.

Lämmin kiitos, kun autat ja välität noudattamalla näitä ohjeita.

Presso-kahviloissa on tavattu tuoreen pullan äärellä jo 20 vuotta

Juhlan kunniaksi Rauman Prisman Ravintolamaailman ravintolapäällikkö Katja Huhta vei lämpimäisiä hoitokoti Linnanneidon asukkaille ja henkilökunnalle.

Kodikkaissa Presso-kahviloissa paistetaan tuoretta pullaa aamusta iltaan. Tuoksuva pulla ja vastakeitetty kahvi ovat houkutelleet suomalaisia kokoontumaan ja kahvittelemaan Pressoihin jo parikymmentä vuotta. Kahviloiden leivonnaistarjonnassa näkyy ja tuntuu
Presso-paakarien kädenjälki sekä ylpeys omasta työstä. Juhlavuonna Pressot levittävät pullakahvien positiivista sanomaa laajemminkin ympärilleen. Lämpimistä leivonnaisista nautitaan muun muassa vanhustentaloissa.

”Suomalaisille pullakahvien nauttiminen on tärkeää, se kuuluu vahvasti meidän perimäämme. Parasta on tietysti, kun kahvit saa nauttia yhdessä jonkun toisen kanssa. Prismojen ja kauppakeskusten yhteydessä sijaitsevissa Pressoissa kahvittelu ja toisten tapaaminen on tehty helpoksi, tullaanhan kauppaan joka tapauksessa arjen asioita hoitamaan”, ketjupäällikkö Janne Kulovuori SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta kertoo.

”Kahviloissamme on paljon kanta-asiakasporukoita, jotka saattavat kokoontua päivittäinkin Pressoon kahville. Kahvihetki Pressossa tarjoaa sosiaalisen ilonpilkahduksen päivään,” Kulovuori toteaa. ”Yhtä lailla Presso saattaa tuntemattomia yhteisen jutustelun äärelle. Vastapaistetulla pullalla on hyvä vaikutus.”

Vahvassa istuu myös suomalaisten mieltymys voisilmäpullaan, se on Pressojen myydyin tuote kahvin kaverina. Perinteisen herkun lisäksi tarjolla on muitakin suomalaiseen makuun sopivia tuotteita, kuten vastapaistettuja viinereitä, piirakoita ja useita vaihtoehtoja suolaisen nälkään tai välipalaksi. Tuoreudelle on laatutakuu ja uunit ovatkin kuumina koko kunkin kahvilan aukioloajan.

Juhlavuonna Presso-kahvilat haluavat levittää yhteisten pullakahvien ilosanomaa myös ympärilleen. ”Helsingissä esimerkiksi Itäkeskuksen Presso toimittaa tuoretta pullaa paikallisen vanhustentalon asukkaille nyt vietettävällä Vanhustenviikolla”, Kulovuori kertoo. ”Kukin Presso valitsee itse tavan, jolla juhlavuotta haluaa viettää. Yhteistä kaikille on kahviloissa jaettavat yllätykset sekä kahvintuoksuisia palkintoja sisältävät arpalipukkeet.

 

Lisätiedot:
Janne Kulovuori, ketjupäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus,
janne.kulovuori@sok.fi, puh. 050 388 4192